Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτο teaser για το νέο ηλεκτρικό της Honda

Ελλάδα 4:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτο teaser για το νέο ηλεκτρικό της Honda

ΝΕΑ

Πρώτο teaser για το νέο ηλεκτρικό της Honda

ΝΕΑ

Η ιαπωνική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα μια πρόγευση για την έναρξη της ηλεκτρικής της αντεπίθεσης. Η στρατηγική της Honda για τα ηλεκτρικά οχήματα θα γίνει πιο ξεκάθαρη στην Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2024, όταν θα παρουσιάσει ένα νέο EV για τις παγκόσμιες αγορές.

Advertisement
Advertisement

Όπως και άλλες ιδέες που έχει παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν, η πρώτη εικόνα teaser μας βάζει στο κλίμα ενός πολύ εντυπωσιακού μοντέλου, με κλασικό σφηνοειδές σχήμα.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα ονομάζεται αυτό το νέο ηλεκτρικό, η φωτογραφία teaser αποκαλύπτει ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει τη σχεδιαστική γλώσσα που εισήγαγε η σειρά E:N ηλεκτρικών concept Honda στην Κίνα το 2021.

Ορίζεται από τις ευθείες γραμμές τους και με έντονες πτυχές, η σειρά σηματοδοτεί την τολμηρή επιστροφή της αισθητικής του σχεδιασμού origami των δεκαετιών του ’70 και του ’80.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζουμε ότι το μοντέλο δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium της GM, καθώς η Honda ακύρωσε πρόσφατα τη συμφωνία της με τον αμερικανικό κολοσσό, επικαλούμενη τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Ωστόσο, το concept παρουσιάζει ένα από τα 30 νέα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα που θα παρουσιάσει η ιαπωνική μάρκα από τώρα, έως το 2030.

Η Honda υποστηρίζει ότι στόχος της είναι να πουλάει 2 εκατομμύρια EV ετησίως, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, να κατασκευάζει αποκλειστικά αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές έως το 2040 και να επιτύχει το απόλυτο στην «πράσινη ανάπτυξη» σε όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές της δραστηριότητες έως το 2050.

Θα μάθουμε λίγα περισσότερα για… τα ηλεκτρικά σχέδια της Honda την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, όταν ο διευθύνων σύμβουλός της, Τοσίρο Μίμπε, και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Σίντζι Αογιάμα, ανέβουν στη σκηνή της CES 2024 για να μιλήσουν για αυτό το νέο EV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda e:Ny1: Έξυπνη ψηφιακή παλέτα
Honda Civic e:HEV: Σημείο αναφοράς σε τεχνολογία και premium ποιότητα
Νέο Honda CR-V e:PHEV: Premium, high tech και οικονομικό