Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA_2023

Honda Civic e:HEV: Σημείο αναφοράς σε τεχνολογία και premium ποιότητα

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic e:HEV: Σημείο αναφοράς σε τεχνολογία και premium ποιότητα

HONDA_2023

Honda Civic e:HEV: Σημείο αναφοράς σε τεχνολογία και premium ποιότητα

HONDA_2023

Το Honda Civic e:HEV δημιουργεί νέα δεδομένα στις οικογενειακές μετακινήσεις συνδυάζοντας σπορ αισθητική, κορυφαίες ψηφιακές παροχές, άνεση και πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία,  δημιουργώντας το πιο ολοκληρωμένο σύνολο της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Honda Civic αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην ιστορία του εμβληματικού οχήματος, έτοιμο να αφήσει το στίγμα του στον κόσμο της αυτοκίνησης. Το μοντέλο της ενδέκατης γενιάς αποτελεί μία ακόμα ένδειξη για την αφοσίωση της Honda στην καινοτομία, την άνεση, τις επιδόσεις και την ασφάλεια, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την κληρονομιά του  Civic.

Από την πρώτη του εμφάνιση το 1972, το Civic παραμένει ένα παγκόσμιο σύμβολο αξιοπιστίας και καινοτομίας. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 27,5 εκατομμύρια οχήματα σε 170 χώρες, αυτή η νέα έκδοση βασίζεται σε πέντε δεκαετίες κληρονομιάς, εισάγοντας μια μοντέρνα ερμηνεία της χαρακτηριστικής σχεδιαστικής γλώσσας του Civic, ενώ ευθυγραμμίζεται με την πρόσφατη αισθητική των ευρωπαϊκών μοντέλων της Honda.

Η εξωτερική σχεδίαση του Civic αποπνέει εκλεπτυσμένη αισθητική με καθαρές γραμμές, κομψή σιλουέτα και αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Advertisement
Advertisement

Το προφίλ του που μοιάζει με κουπέ, το οποίο ενισχύεται από το μακρύτερο μεταξόνιο και τη χαμηλότερη γραμμή οροφής, παρουσιάζει μια ισορροπημένη και δυναμική εμφάνιση.

Τα προσεκτικά σχεδιαστικά στοιχεία προσφέρουν μια αίσθηση κομψότητας, ενώ δίνουν προτεραιότητα στη λειτουργικότητα και τη βελτιωμένη ορατότητα.

Advertisement

Κάτω από το κομψό αμάξωμά του, το νέο Civic διαθέτει ένα ανανεωμένο πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια συναρπαστική και ταυτόχρονα άνετη οδηγική εμπειρία. Ο στόχος ήταν να βελτιωθεί ο χειρισμός και η απόκριση, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια άνετη οδήγηση.

Advertisement

Οι μηχανικοί επικεντρώθηκαν στη βελτίωση της ακρίβειας του τιμονιού, της σταθερότητας στις στροφές και της συνολικής δομικής ακαμψίας, αναβαθμίζοντας την οδηγική εμπειρία χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, η προσέγγιση της Honda “Man-Maximum, Machine-Minimum” βρίσκεται στο επίκεντρο, δίνοντας έμφαση στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία σχεδιασμού. Το αποτέλεσμα είναι ένα ευρύχωρο, άνετο και εργονομικό εσωτερικό, με κορυφαία υλικά και διαισθητική τεχνολογία.


Ο χώρος αποσκευών διαθέτει μια γενναιόδωρη χωρητικότητα 400 λίτρων, που συναγωνίζεται εκείνη των σύγχρονων SUV, εξασφαλίζοντας άφθονο χώρο για τα απαραίτητα της οικογένειας.

Advertisement

Η προσοχή της Honda στη λεπτομέρεια επεκτείνεται στον εργονομικό σχεδιασμό της καμπίνας, με ποτηροθήκες, θήκη για smartphone και ανθεκτικά υλικά υψηλής ποιότητας για καθημερινή άνεση.

]Το σύστημα infotainment του Civic προσφέρει μια οθόνη αφής 9 ιντσών με Apple CarPlay και Android Auto στο βασικό εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση ενός ηχοσυστήματος BOSE με 12 ηχεία σε συγκεκριμένες εκδόσεις προσφέρει μια εμπειρία που μοιάζει με αίθουσα συναυλιών, δημιουργώντας μία πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα για τους επιβάτες.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του νέου Civic βρίσκεται κάτω από το καπό και αφορά την εφαρμογή της υβριδικής τεχνολογίας e:HEV της Honda ως στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Αυτό το πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα κίνησης ενσωματώνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου με δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες και έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού.

Η συνεργασία αυτών των εξαρτημάτων δημιουργεί ένα μοναδικό τεχνολογικό σύνολο, προσφέροντας εντυπωσιακή ισχύ, οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Το σύστημα e:HEV αναδεικνύει τη δέσμευση της Honda να προσφέρει μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία. Αυτή η διάταξη αποδίδει 184 ίππους και 315 Nm ροπής, παρέχοντας ομαλή απόδοση σε τρεις λειτουργίες οδήγησης: EV Drive για λειτουργία μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα, Hybrid Drive για αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα και Engine Drive για αυξημένη ζήτηση ισχύος κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών.

Αυτό το έξυπνο σύστημα όχι μόνο ενισχύει την επιτάχυνση, αλλά συμβάλλει και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ειδικά σε συνθήκες stop-and-go.

Το καινοτόμο υβριδικό σύστημα προσφέρει και την δυνατότητα της ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα καυσίμου, ειδικά στην έντονη αστική κίνηση.

Επιπλέον, τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Civic θέτουν νέα σημεία αναφοράς στην κατηγορία του. Το ανανεωμένο σύστημα Honda SENSING ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού, ενισχυμένα δομικά στοιχεία και καινοτόμους αισθητήρες σόναρ.

Αυτές οι εξελίξεις βελτιώνουν σημαντικά την ανίχνευση του ενδεχόμενου σύγκρουσης, τη βοήθεια διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και τον προσαρμοζόμενο έλεγχο ταχύτητας, προσφέροντας απαράμιλλη ασφάλεια τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους πεζούς.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Honda Civic ενσωματώνει ένα αρμονικό μείγμα εκλεπτυσμένης σχεδίασης, βελτιωμένων επιδόσεων, τεχνολογίας αιχμής και προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Συμβολίζει το αποκορύφωμα της κληρονομιάς και της αφοσίωσης της Honda στην παροχή στους οδηγούς ενός εξελιγμένου, αξιόπιστου και έτοιμου για το μέλλον οχήματος που απηχεί τόσο την παράδοση όσο και την καινοτομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Μελετημένη ασφάλεια με τη σφραγίδα του EuroNCAP
Honda Civic e:HEV: Καταναλώνει λιγότερο από αυτοκίνητο πόλης
Οι τεχνολογίες που κάνουν τη διαφορά στο νέο Honda Civic e:HEV