Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρωτιά στις πωλήσεις για την ηλεκτρική Jaguar I-Pace

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωτιά στις πωλήσεις για την ηλεκτρική Jaguar I-Pace

ΝΕΑ

Πρωτιά στις πωλήσεις για την ηλεκτρική Jaguar I-Pace

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jaguar (η I-Pace) ήταν το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στις Κάτω Χώρες το Δεκέμβριο, καθώς οι αγοραστές εκμεταλλεύτηκαν τις φορολογικές ελαφρύνσεις για να αποκτήσουν ένα premium ηλεκτρικό SUV.

Advertisement
Advertisement

 

Η Jaguar πούλησε 2.621 I-Pace κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, δίνοντας στην μάρκα το 13% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτων της Ολλανδίας. Το Tesla Model S ήταν το δεύτερο με 1.558 πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα ήταν ιδιαίτερη, δεδομένου του συγκριτικά χαμηλού προφίλ της Jaguar στις Κάτω Χώρες. Το επόμενο καλύτερο μοντέλο του περασμένου μήνα, το μεσαίο XF, πούλησε μόλις 16 αυτοκίνητα. Συνολικά, η I-Pace κέρδισε το 75% των πωλήσεων της Jaguar για την χρονιά στην Ολλανδία παρόλο που οι πωλήσεις της ξεκίνησαν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων (R.A.I) για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Η ξαφνική ζήτηση για το I-Pace και για το Tesla Model S προκλήθηκε από τη μεταβολή (προς τα κάτω) του φόρου εταιρικών αυτοκινήτων, που εφαρμόστηκε στη χώρα από την 1 Ιανουαρίου. Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή της Jaguar (σε σχέση με τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα) έφερε την I-Pace στην κορυφή.

Advertisement

Αυτό παρέσυρε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα σε άνοδο και τα έφερε στο 30% των συνολικών πωλήσεων. “Η αλλαγή των φορολογικών κανόνων του 2019 έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο”, δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης RAI και προέβλεψε ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξηθούν στα 28.000 στη χώρα για το έτος 2019.

Οι Κάτω Χώρες έγιναν γενναιόδωρες με τα κίνητρα/ παροχές για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, για ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων τους και να μειώσουν έτσι τους ρύπους στο περιβάλλον.

Advertisement