Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόταση βελτίωσης από την LightWeight για BMW M135

Ελλάδα 1:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόταση βελτίωσης από την LightWeight για BMW M135

ΝΕΑ

Πρόταση βελτίωσης από την LightWeight για BMW M135

ΝΕΑ

H εταιρεία LightWeight από το Sinn-Fleisbach της Γερμανίας, είναι γνωστή για τις επεμβάσεις στα μοντέλα της BMW που έχει ειδίκευση και τώρα, έβαλε στο χέρι την κορυφαία έκδοση της Σειράς 1, M135i.

Advertisement
Advertisement

Το 2019 η BMW παρουσίασε τη νέα Σειρά 1 με το κωδικό όνομα F40. Το hot hatch, το οποίο είναι εντελώς νέο από κάθε άποψη σε σχέση με το μοντέλο που αντικατέστησε, έχει ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό, πολλή δύναμη στην κορυφαία του έκδοση και τετρακίνηση.

Η LW προχώρησε στις απαραίτητες βελτιώσεις στα σημεία, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την αεροδυναμική και το στήσιμο του αυτοκινήτου, προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύνολο πιο ευχάριστο στην οδήγηση αλλά και πιο αποτελεσματικό σε ότι αφορά τους χρόνους που μπορεί να γράψει σε μια πίστα. Η M135i σε Misano Blue, η οποία είχε ήδη διαμορφωθεί από τον τοπικό αντιπρόσωπο BMW με γνήσια αξεσουάρ της εταιρείας, αγοράστηκε από την LW με στόχο τη συνολική βελτίωση. Σε πρώτο πλάνο είναι το αεροδυναμικό πακέτο της LightWeight που αποτελείται από ένα εμπρόσθιο και ένα οπίσθιο σπόιλερ από ανθρακόνημα και μια ένθετη πίσω «ποδιά» κατασκευασμένη από το ίδιο εξωτικό υλικό. Η LW για το σύστημα εξάτμισης προτείνει δύο λύσεις, με δεδομένο το ότι η ηχητική αναζήτηση είναι υπόθεση ξεκάθαρα προσωπική και έτσι ο κάτοχος του μοντέλου μπορεί να επιλέξει τη χροιά αλλά και την ένταση του ήχου που προτιμά.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με το πάτημα του αυτοκινήτου, η εταιρεία προτείνει ένα σετ ελατηρίων που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Eibach, το οποίο χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 20 mm. Οι μαύρες ζάντες 20 ιντσών με γυαλιστερό φινίρισμα και πλάτος 8,5 ίντσες, φιλοξενούν ελαστικά διάστασης 235/30 R20 και αναβαθμίζουν περαιτέρω την ικανότητα του αυτοκινήτου σε διαδρομή με στροφές ή σε πίστα. Το επιλεγμένο ελαστικό, ένα Hankook S1 Evo, προσφέρει πολύ καλή συμπεριφορά και φρενάρισμα σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η LightWeight έχει έτοιμο κιτ για την αναβάθμιση της απόδοσης του κινητήρα της M135 αλλά καθώς δεν έχει ακόμα λάβει έγκριση τύπου από την TUV, περαιτέρω στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί. Μαζί με τα δεδομένα για την απόδοση του κινητήρα από τις επεμβάσεις της LW, θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία που αφορούν στο κόστος των στοιχείων που προτείνει ο βελτιωτικός οίκος.

Δείτε ακόμα: Με 303 χλμ./ώρα η BMW M2 τηςLightWeight 

Advertisement

Η νέα BMW M3 θα έχει και station wagon έκδοση 

Συγκριτικό: Alfa Romeo Giulia Veloce- BMW M135i xDrive

Advertisement