Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW M2 της Lightweight φτάνει τα 303 χλμ./ώρα!

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW M2 της Lightweight φτάνει τα 303 χλμ./ώρα!

ΝΕΑ

H BMW M2 της Lightweight φτάνει τα 303 χλμ./ώρα!

ΝΕΑ

Οι βελτιώσεις της Lightweight Performance στην M2 CS, κάνουν το μοντέλο της BMW ακόμα πιο γρήγορο και πιο εστιασμένο στην οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μόνο ταχύτερη από την εργοστασιακή. Η BMW M2 με τις επεμβάσεις της Lightweight Performance, έχει πιο πολλά να «πει» στον οδηγό της μέσα στο ελεγχόμενο περιβάλλον μιας πίστας, την ίδια στιγμή που με την έγκριση τύπου που έχει για τις επεμβάσεις της, μπορεί να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, χάρη στις επεμβάσεις της LWT, στα κομμάτια της Autobahn που δεν υπάρχει όριο ταχύτητας για την κίνηση των αυτοκινήτων, η βελτιωμένη M2 μπορεί να φτάσει την τελική της ταχύτητα που είναι 303 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Για τη βελτίωση του μοντέλου, η Lightweight βασίστηκε στις αρχές του πιο δημοφιλούς της μοντέλου, τις M3 E46 CSL. Χρησιμοποιώντας τις ίδιες αρχές που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή ελαφρών υλικών, ο βελτιωτικός οίκος έφτασε σε ένα εξαιρετικό συνολικό αποτέλεσμα. Φυσικά και η χαλύβδινη οροφή της Μ2 αντικαταστάθηκε με αντίστοιχη από ανθρακόνημα, όπως στη CSL. Μόνο από την κίνηση αυτή, εξοικονομήθηκαν 6,5 κιλά, ενώ –ακόμα σημαντικότερο- χαμήλωσε κι άλλο το κέντρο βάρους.

Με τους 494 ίππους της απόδοσης του κινητήρα, όλες οι επιδόσεις του μοντέλου είναι βελτιωμένες σε σχέση με την εργοστασιακή του μορφή και με όλες τις βελτιώσεις, η M2 Competition της LWT έχουν πιστοποίηση TÜV. Κάθε τροχός ζυγίζει μόλις 9,2 κιλά (χωρίς το ελαστικό) και είναι σφυρήλατο αλουμίνιο με πλάτος 10 ίντσες και διάμετρο 19”. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την έκδοση του βελτιωμένου μοντέλου ικανή για καλύτερους χρόνους στις πίστες. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη εκδοχή από την Lightweght Performance, καταφέρνει στην πίστα του Sachsenring και είναι 3 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την εργοστασιακή έκδοση του μοντέλου. Με ένα συνολικό κόστος που φτάνει τα €20.000 για τις επεμβάσεις, μπορεί να έχει κανείς μια πραγματικά ξεχωριστή αναβάθμιση της M2, εκεί που έχει πραγματική σημασία: στο δρόμο και στην πίστα, με αναβαθμίσεις που χωρίς να περιορίζουν την ευχρηστία του αυτοκινήτου, το κάνουν σημαντικά γρηγορότερο.

Advertisement