Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόστιμα μαμούθ για καύσιμα (video)

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόστιμα μαμούθ για καύσιμα (video)

ΝΕΑ

Πρόστιμα μαμούθ για καύσιμα (video)

ΝΕΑ

Με αμείωτους ρυθμούς και παρά την πτώση των τιμών, συνεχίζονται οι παραβάσεις στην αγορά καυσίμων…

Advertisement
Advertisement

Επιβεβαιώθηκε η κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων παράνομου καυσίμου κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε παρασκευαστική μονάδα στη Νέα Μάκρη Μαραθώνα.

Κατά την επέμβαση, ανακαλύφθηκαν 36 δεξαμενές γεμάτα με πετρέλαιο. Συγκεκριμένα, συνολικά κατασχέθηκαν 63.900 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και 4.500 λίτρα πετρελαίου κίνησης, αναμειγμένα με πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι αναλύσεις της Χημικής Υπηρεσίας έδειξαν ότι το πετρέλαιο δεν συμμορφώνεται με τα εγχώρια πρότυπα παραγωγής. Αυτές οι ποσότητες πετρελαίου προωθούνταν στην αγορά ως καύσιμα οχημάτων, είτε μόνες τους είτε αναμειγμένες με πετρέλαιο θέρμανσης και διαλυτικά, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Το συνολικό πρόστιμο για την απόφυγη δασμών και φόρων και για την παράνομη αποθήκευση πετρελαίου υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης, που είχε επίσης στην ίδια περιοχή και πρατήριο καυσίμων, συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό περισσότερων ενόχων.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι επέβαλε πρόστιμο 64.422 ευρώ σε ένα πρατήριο καυσίμων που διαπιστώθηκε ότι πωλούσε νοθευμένο πετρέλαιο στους πελάτες του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, βάσει της απόφασης αριθ. πρωτ. 2042 σχετ. 509/13-06-2023 του αναπληρωτή προϊσταμένου της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε.Δ.Α., επιβλήθηκε πρόστιμο 64.422 ευρώ σε πρατήριο στο Κορωπί, καθώς μετά από έλεγχο, το δείγμα καυσίμου της επιχείρησης βρέθηκε ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΟ-ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ, με περιεκτικότητα τουλάχιστον 3% σε πετρέλαιο παράνομης διακίνησης (πετρέλαιο παράνομης εισαγωγής ή πετρέλαιο που έχει υποστεί κατεργασία καταστροφής χρώματος και ιχνηθέτη), κατά παράβαση του Ν. 4177/2013 και της Υ.Α. Δ19/Φ11/ΟΙΚ.13098/1156/07-07-2010 (ΦΕΚ 1039/Β/7-7-2010).

Advertisement

Οι αποκαλύψεις αυτές στη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι σημαντικές για την προστασία των καταναλωτών, αλλά και την οικονομία. Η παράνομη εμπορία καυσίμων επηρεάζει αρνητικά τον προϋπολογισμό της χώρας, μειώνει τα έσοδα και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι έλεγχοι και οι ποινές για τέτοιες πράξεις, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας και η δίκαιη λειτουργία της αγοράς. Τέλος, είναι αναγκαίο οι καταναλωτές να είναι ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για το πρόβλημα, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τα νοθευμένα καύσιμα.


ΑΚΟΜΑ:
Καύσιμα: Το φετινό καλοκαίρι είναι… αλλιώς
Χαμός με τα καύσιμα στην Μύκονο
«Λουκέτα» και πρόστιμα-σοκ στα βενζινάδικα που κλέβουν!

Advertisement

 

 

 

Advertisement