Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καύσιμα: Το φετινό καλοκαίρι είναι… αλλιώς

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καύσιμα: Το φετινό καλοκαίρι είναι… αλλιώς

ΝΕΑ

Καύσιμα: Το φετινό καλοκαίρι είναι… αλλιώς

ΝΕΑ

Αλλάζουν τα δεδομένα σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι σε ότι αφορά τις τιμές των καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Οι προεκλογικές…. Κασσάνδρες έχουν προκαλέσει ανησυχίες και συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες για τις τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Κιούσης, διαβεβαιώνει ότι οι τιμές δεν έχουν ανέβει, παρά τις προβλέψεις για υψηλότερες τιμές. Ο κ. Κιούσης επισημαίνει ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, οι τιμές παραμένουν συγκρατημένες. Πρόσφατα, ο Οργανισμός Πετρελαίου Εξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής πετρελαίου με σκοπό την αύξηση των διεθνών τιμών.

Ωστόσο, οι αγορές αντέδρασαν θετικά και οι τιμές παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα, αποφεύγοντας τον αναμενόμενο αυξητικό παλμό. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών αναφέρει επίσης ότι το περσινό καλοκαίρι, λόγω της ενεργειακής κρίσης, η τιμή της βενζίνης είχε φτάσει ακόμα και τα 2,45 ευρώ ανά λίτρο, ενώ φέτος παρατηρούνται πτωτικές τάσεις ή και σταθεροποίηση των τιμών.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Κιούσης είναι αισιόδοξος για το καλοκαίρι. Δηλώνει ότι φαίνεται οι τιμές θα παραμείνουν σε σταθερά επίπεδα ή ίσως μειωθούν ακόμα περισσότερο. Γενικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τις εσωτερικές μετακινήσεις, αναμένεται ένα ήρεμο και ευχάριστο καλοκαίρι. Ωστόσο, σε ορισμένα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, οι τιμές της βενζίνης παραμένουν υψηλές, με αυξομειώσεις που φτάνουν τα 0,20 έως 0,25 λεπτά.

Συνολικά, παρά τις πιέσεις και τις προβλέψεις για αυξήσεις, οι τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα παραμένουν σταθερές με πτωτική τάση. Οι καταναλωτές ελπίζουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσφέροντας μια ανακούφιση στους ιδιοκτήτες οχημάτων και τους ταξιδιώτες που θα κινηθούν εντός της χώρας.

Σημειώστε πως τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022, οι τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα κινούνταν σταθερά πάνω από 2 ευρώ/λίτρο…
Από τις 6 Μαρτίου 2023 έως τις 12 Ιουνίου 2023, η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα ήταν 1.89 ευρώ ανά λίτρο. Η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στις 15 Μαΐου 2023, όπου η τιμή ήταν 1.83 ευρώ ανά λίτρο, ενώ η υψηλότερη τιμή καταγράφηκε στις 17 Απριλίου 2023, με την τιμή να φτάνει τα 1.95 ευρώ ανά λίτρο.

Advertisement

 

ΑΚΟΜΑ:
Χαμός με τα καύσιμα στην Μύκονο
Live: Δείτε τις τιμές των καυσίμων γύρω σας και επιλέξτε

Advertisement