Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εμπιστεύεστε τυφλά το GPS; Κακώς… (+video)

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εμπιστεύεστε τυφλά το GPS; Κακώς… (+video)

ΝΕΑ

Εμπιστεύεστε τυφλά το GPS; Κακώς… (+video)

ΝΕΑ

Καλό είναι να μην εμπιστευόμαστε τόσο πολύ το GPS γιατί η βουτιά στο λιμάνι παραμονεύει.

Advertisement
Advertisement

Ο σύγχρονος τρόπος οδήγησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το GPS και τα εξελιγμένα συστήματα πλοήγησης. Πλέον η πρώτη φυσιολογική κίνηση όταν θέλουμε να κινηθούμε προς έναν νέο προορισμό είναι να βάλουμε τη διεύθυνση και να ακολουθήσουμε τη διαδρομή που μας υποδεικνύει το GPS το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις μας απαλλάσσει από καθυστερήσεις και άγχος.

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που το GPS δεν είναι και τόσο αξιόπιστο φέρνοντας τον οδηγό στη δυσάρεστη θέση να βρεθεί σε λάθος μέρος, σε αδιέξοδο ή σε διαφορετική περιοχή. Αυτό όμως που συνέβη σε δύο τουρίστριες στη Χαβάη ξεπερνάει ακόμα και τη φαντασία αφού το GPS τις οδήγησε κατευθείαν στη… θάλασσα.

Σε βίντεο που ανέβηκε στα social media εμφανίζεται ένα Dodge Grand Caravan να επιπλέει στη θάλασσα ενός λιμανιού. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες οι δύο τουρίστριες είχαν βάλει στο GPS να τους οδηγήσει σε ένα σημείο το νησιού. Εκείνο όμως τους οδήγησε απευθείας στο λιμάνι και τελικά μέσα στο νερό.

Advertisement
Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christie H (@thehutchess)

Advertisement

Το εντυπωσιακό σύμφωνα με τους παρατηρητές είναι ότι οι δύο αδερφές στο όχημα, ακόμα και όταν βρέθηκαν μια ανάσα από την πτώση στο νερό, ήταν ανέμελες και δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο GPS και τη διαδρομή που τους έδειχνε. Το ευτύχημα ήταν ότι με τη βοήθεια των ανθρώπων που ήταν στο σημείο, κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο χωρίς να πάθουν κάτι, σε αντίθεση με το αυτοκίνητο το οποίος τελικά βυθίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πυροσβέστες ζητούν την απόσυρση των αυτόνομων οχημάτων
Αυτό είναι το αυτοκίνητο που αντέχει μισό αιώνα!
Κύκλωμα εξαπάτησε με supercars Τσιμίκα, Γιαννούλη, Μάνο και Κάτσε

Advertisement