Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή! Κλείνει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή! Κλείνει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

ΝΕΑ

Προσοχή! Κλείνει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

ΝΕΑ

Όσοι δεν έχουν καταθέσει online αίτηση θα χάσουν οριστικά την επιδότηση των καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Εκπνέει τις επόμενες ώρες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την απόκτηση του Fuel Pass μέσω του οποίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων λαμβάνουν την επιδότηση στα καύσιμα.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων θα κλείσει στις 10 Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Όσοι δεν έχουν ακόμα κάνει την ηλεκτρονική αίτηση για την επιδότηση που καλύπτει το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, θα χάσουν τα χρήματα, εφόσον δεν ολοκληρώσουν τη διαδικασία έως τις 10 Ιουνίου.

Ειδικότερα η Απόφαση αναγράφει χαρακτηριστικά ότι: «Με τη νέα απόφαση 3258/27.05.2022 το άρθρο 8 της υπ’ αρ. 2653/12.4.2022 «Καθορισμός του χρόνου έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας, των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για τη λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 (Α’ 65), των απαραίτητων διαλειτουργικοτήτων, της διαδικασίας έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης, των προϋποθέσεων της προσαύξησης του ποσού της ενίσχυσης και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας» κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τροποποιείται και συμπληρώνεται ως προς τον χρόνο λήξης της παραγωγικής λειτουργίας και αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Άρθρο 8 – Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας

Advertisement

Η παραγωγική λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 εκκινεί την 26.4.2022 και λήγει την 10.6.2022

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα καυσίμων οδεύει για ανανέωση με νέο πλαίσιο και όχι για παράταση. Στο κυβερνητικό τραπέζι υπάρχουν μία σειρά από προτάσεις για νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια, με βασικότερες την ανανέωση του fuel pass, μέσω της οποίας 2,5 εκατομμύρια πολίτες (από τους συνολικά 3 εκατομμύρια ) επιδοτήθηκαν για τα καύσιμα των οχημάτων τους.

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως οι δικαιούχοι της κάρτας Fuel Pass μπορούν να την χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EE: Οχι στη μείωση φόρων στα καύσιμα
Ποια καύσιμα σημειώνουν άνοδο ρεκόρ και ποιο συμφέρει
Αυτά είναι τα βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα!