Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsautoCHOICE

ΝΕΑ

Προσοχή! “Επικίνδυνη” έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ στο Περιστέρι

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Ανυποψίαστος καταναλωτής έδωσε 6.000 ευρώ για επαγγελματικό αυτοκίνητο που εδώ και πέντε μήνες εκτελωνίζεται…

Μακραίνει συνεχώς η λίστα των επιτήδειων εμπόρων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι λαμβάνουν υψηλές προκαταβολές για αυτοκίνητα που δεν υπάρχουν ή που δεν τους ανήκουν με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν τα χρήματα των ανυποψίαστων καταναλωτών για πολλούς μήνες ή χρόνια χωρίς βέβαια να παραδίδουν οχήματα ενώ όπως αποδεικνύεται μερικοί από τους επιτήδειους «απειλούν» τους καταναλωτές ότι δεν πρόκειται να εισπράξουν ποτέ πίσω τα χρήματά τους καθώς ο νόμος και τα δικαστήρια δεν τους αγγίξουν!

 

Έδωσε προκαταβολή 5.500 ευρώ για ανύπαρκτο Nissan Qashqai diesel!

 

Δυστυχώς αυτή είναι η άσχημη κατάσταση έχει αμαυρώσει ένα ολόκληρο κλάδο ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει σε δύσκολους καιρούς και οι τίμιοι έμποροι μεταχειρισμένων ΙΧ προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι λαμόγια. Αν δεν αλλάξει η νομοθεσία και να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις αλλά και πρόστιμα ο κλάδος των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα καταντήσει να λειτουργεί με απατεώνες καθώς όλοι οι τίμιοι έμποροι θα οδηγηθούν στο λουκέτο…

Όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr το Περιστέρι φαίνεται να έχει την τιμητική του καθώς όπως φαίνεται ένα ακόμη φυντάνι έχει ξεφυτρώσει στην περιοχή και μάλιστα είναι γένους θηλυκού και με περίσσιο θράσος  ενημερώνει τους εξαπατημένους πελάτες της ότι δεν μπορούν να την κάνουν τίποτα και αν δικαστεί μετά από χρόνια το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να λαμβάνουν 20 έως 50 ευρώ μηνιαίως!

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr η συγκεκριμένη έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δραστηριοποιείται με φυσικό κατάσταση στο Περιστέρι και όπως και υπόλοιποι έμποροι μεταχειρισμένων χρησιμοποιεί τις ιστοσελίδες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για να «ψαρεύει» τα θύματά της.

Όπως επισημαίνει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Σε ιστοσελίδα με αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων βρήκα ένα επαγγελματικό Mercedes-Benz Vito το οποίο κάλυπτε τις ανάγκες μου και διατίθονταν έναντι 9.900 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του κόστους εκτελωνισμού. Εξαιτίας της παλαιότητας του οχήματος στο τελωνείο θα έπρεπε να πληρώσουμε και Περιβαλλοντικό Τέλος ύψους 3.000 ευρώ καθώς το όχημα πληρούσε την οδηγία ρύπων Euro4.

Το αυτοκίνητο είχε κυπριακές πινακίδες κυκλοφορίας και βρίσκονταν στην Ελλάδα στο κατάστημα εμπορίας στο Περιστέρι. Κατόπιν επικοινωνίας και επίσκεψης του μηχανικού μου στο κατάστημα αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά του αυτοκινήτου και όπως μου είπε η έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ο εκτελωνισμός είναι μια απλή διαδικασία που διενεργείται σε περίπου 10 ημέρες. Έτσι κατέθεσα στον τραπεζικό λογαριασμό της εμπορίας αυτοκινήτων το ποσό των 1.000 ευρώ και έπειτα από λίγες ημέρες κατέθεσα και επιπλέον 5.000 ευρώ για τον εκτελωνισμό του οχήματος.

Επιπλέον πειθόμενος στις διαβεβαιώσεις σας ότι το όχημα είναι δικό μου, προχώρησα με την σύμφωνη γνώμη της εμπόρου μεταχειρισμένων ΙΧ στην μεταφορά του οχήματος σε συνεργείο όπου πραγματοποιήθηκαν επισκευές ύψους 2.000 ευρώ όπου και το όχημα παραμένει ακινητοποιημένο έως και σήμερα.

Αφού κατέβαλα τις 6.000 ευρώ και άλλες 2.000 ευρώ για επισκευές οι ημέρες περνούσαν και ούτε ο εκτελωνισμός είχε πραγματοποιηθεί αλλά ούτε μπορούσα να αποκτήσω το όχημα για τη δουλειά μου. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω με την εμπορία μεταχειρισμένων και η ιδιοκτήτρια με ύφος απειλητικό με ενημέρωνε ότι όποτε θέλει εκείνη θα μου δώσει το αυτοκίνητο και να μην την καλώ συνέχεια…

Όταν απέστειλα το εξώδικο εκεί ξεδιπλώθηκε η απάτη καθώς σε επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο μου του ξεκαθάρισε ότι η δικαιοσύνη δεν θα της κάνει απολύτως τίποτα και εγώ δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξω πίσω τα χρήματά μου και το αυτοκίνητο αν θέλει εκείνη θα μου το δώσει!

Επειδή λοιπόν έχω αντιληφθεί και εγώ ότι έπεσα θύμα απάτης και οι επιτήδειοι έμποροι μεταχειρισμένων το μόνο που φοβούνται είναι η δημοσιότητα και όχι τα δικαστήρια για αυτό τον λόγο και αποφάσισα να σας αποστείλω την υπόθεσή μου για να την δημοσιεύσετε στο Newsauto.gr μήπως και μπορέσω και εγώ με τη σειρά μου να σώσω κάποιον άλλον ανυποψίαστο καταναλωτή.

Συνεχίστε το έργο σας καθώς το Newsauto.gr αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο για τους εξαπατημένους ανυποψίαστους καταναλωτές καθώς το κράτος και η δικαιοσύνη απλά παραμένουν άπραγοι θεατές παρέχοντας μια άτυπη ασυλία στους απατεώνες…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή! Νέο λαμόγιο στα Βόρεια Προάστια
Προσοχή! Απατεώνας έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ στο Περιστέρι
Προσοχή! Με «μαϊμού» book service εισαγόμενα μεταχειρισμένα VW

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto