Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή! Αυτό το ηλεκτρικό είναι μόνο για γυναίκες

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή! Αυτό το ηλεκτρικό είναι μόνο για γυναίκες

ΝΕΑ

Προσοχή! Αυτό το ηλεκτρικό είναι μόνο για γυναίκες

ΝΕΑ

Πριν από μερικές ημέρες γράψαμε ότι οι Κινέζοι το παράκαναν σχετικά με την αναβίωση του κλασσικού Mini.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, μάλλον μας επιφύλασσαν και άλλες εκπλήξεις, ακόμη πιο ακραίες.

Η πιο πρόσφατη όλων, είναι το ηλεκτρικό Ora Ballet Cat, μία πιστή αντιγραφή του κλασικού VW Beetle που απευθύνεται μονάχα στις γυναίκες οδηγούς. Η εταιρεία είχε παρουσιάσει και ένα αντίστοιχο μοντέλο μονάχα για άνδρες (Ora Punk Cat) στο παρελθόν και σκέφτηκε να επαναφέρει τις ισορροπίες όσον αφορά τις φυλετικές διακρίσεις. Το Ora Ballet Cat εκτός από τα παστέλ χρώματα και τον κοριτσίστικο διάκοσμο, διαθέτει και άλλες λειτουργίες που δείχνουν ότι απευθύνεται στο αδύναμο φύλο.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, στη λειτουργία Lady driving, το αυτόματο cruise control αφήνει μεγαλύτερες αποστάσεις από το προπορευόμενο όχημα, υπονοώντας ότι οι κυρίες δεν έχουν άμεσες αντιδράσεις στο φρενάρισμα. Το Ora Ballet Cat δείχνει τον κοριτσίστικο προσανατολισμό του, με τη λειτουργία wind and wave (κλείνει όλα τα παράθυρα και ενεργοποιεί τον κλιματισμό) για να μη χαλάσει το χτένισμα της οδηγού, ενώ το warm man ζεσταίνει τοπικά το σώμα στις δύσκολες ημέρες της περιόδου.

Εκτός βέβαια από τις αστείες λειτουργίες του, το Ora Ballet Cat είναι αμιγώς ηλεκτρικό και εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 171 ίππων, με δύο επιλογές σε χωρητικότητα μπαταρίας. Η έκδοση με ενεργειακή χωρητικότητα 50 kWh είναι σε θέση να χαρίσει 400 χλμ. αυτονομίας, με αυτή των 60 kWh να φθάνει μέχρι και τα 500 χλμ. σε ιδανικές συνθήκες. Αρκεί βέβαια να μην έχουν ενεργοποιήσει όλες τις παραπάνω λειτουργίες τα κορίτσια, γιατί δύσκολα θα καταφέρουν να φθάσουν από το Πεκίνο μέχρι την… Τιαντζίν (111 χλμ.) χωρίς στάση για φόρτιση.  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμμαχία της Renault με την Geely για νέα μοντέλα
Και άλλη μάρκα από την Geely, απέναντι στην Tesla
H Waymo προσφέρει αυτόνομες διαδρομές (+video)

Advertisement