Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπορ αυτοκίνητο από την πρώην Αν. Γερμανία; Κι όμως…

Ελλάδα 21:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπορ αυτοκίνητο από την πρώην Αν. Γερμανία; Κι όμως…

ΝΕΑ

Σπορ αυτοκίνητο από την πρώην Αν. Γερμανία; Κι όμως…

ΝΕΑ

Το Melkus με το δίχρονο V6, είναι η απόδειξη πως η καρδιά των petrolheads χτυπάει δυνατά σε κάθε κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Κατασκευασμένο το 1976, στην τότε Ανατολική Γερμανία, το Melkus RS 1000 ήταν ότι πιο δυναμικό μπορούσε να αποκτήσει κανείς στην πατρίδα των Wartburg 353 και των Trabant.

Ένα σπορ αυτοκίνητο ανατολικογερμανικής προέλευσης από την εποχή του ψυχρού πολέμου, είναι εξ ορισμού, σπάνιο. Το πνευματικό τέκνο του Heinz Melkus, είναι αυτή ακριβώς η περίπτωση. Το Melkus RS 1000 ήταν το μοναδικό μοντέλο για χρήση σε δημόσιους δρόμου που κατασκεύαζε η εταιρεία το 1976, μια και η ειδίκευσή της ήταν οι αμιγώς αγωνιστικές κατασκευές.

Από τη «σύλληψη» του σχεδίου, έως την πραγματοποίησή του, πέρασαν 10 χρόνια. Το αμάξωμα είναι από υαλόνημα (fiber glass) πάνω σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας, από αυτά που είχαν τα εκτός δρόμου μοντέλα της εποχής. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, στοιχείο που εκείνη την εποχή θα το έκανε στα μάτια του μέσου Ανατολικογερμανού να μοιάζει με διαστημόπλοιο.

Advertisement
Advertisement

Μόλις 101 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν, με τα περισσότερα να κινούνται από  έναν τρικύλινδρο δίχρονο χιλιάρη κινητήρα Wartburg με τρία καρμπυρατέρ. Το αυτοκίνητο που βλέπετε εδώ, το οποίο προς το παρόν πωλείται μέσω της ιστοσελίδας δημοπρασιών Collecting Cars, είναι μάλλον το μοναδικό RS 1000 που διαθέτει κινητήρα 1,6 λίτρων «Müller-Andernach» V6. Πλέον του ότι είναι μικρή η χωρητικότητά του για V6, το γεγονός πως πρόκειται για κινητήρα με κύκλο λειτουργίας δύο χρόνων, το κάνει ακόμα πιο «ακραίο».

Ο κινητήρας αυτός σχεδιάστηκε αρχικά για σκάφη θαλάσσης αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε και στο σεντάν DKW F 102 της Auto Union (πρόγονος της Audi). Κατασκευάστηκαν ελάχιστα πρωτότυπα του F 102 με V6 και αυτό κάνει ακόμα πιο σπάνια της περίπτωση που έχουμε μπροστά μας. Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι στην προκειμένη περίπτωση ο V6 αποδίδει 110 ίππους και μπορεί να κάνει το ελαφρύ (790 κιλά) Melkus να φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η νέα αστεία και θεαματική διαφήμιση της Audi (+video)
Από το Trabant στο VW ID.3 (+video)
Δημοπρατείται σπάνιο κουπέ Auto Union

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement