Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόωρη αποκάλυψη για το Audi SQ2

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρόωρη αποκάλυψη για το Audi SQ2

ΝΕΑ

Πρόωρη αποκάλυψη για το Audi SQ2

ΝΕΑ

H επίσημη παρουσίαση του Audi SQ2 είναι προγραμματισμένη για το επικείμενο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου) ωστόσο το γερμανικό SUV επιδόσεων αποκαλύφθηκε πρόωρα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όλα αυτά ενώ η Audi δεν είχε ανακοινώσει επίσημα πως θα υπάρξει αυτή η πρεμιέρα, δεν είχε παίξει –όπως συνηθίζεται- το παιχνίδι των teasers. Να όμως που η σπορ έκδοση του Q2 είναι εδώ και είναι άκρως ενδιαφέρουσα!

Το SQ2 χρησιμοποιεί τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα που έχει και το S3. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο TFSI προσφέρει 300 άλογα και 400 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 4.8 δευτερόλεπτα! Όσο για την τελική ταχύτητα, θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h!

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς θα περνά στο δρόμο μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και επτά σχέσεων S-Tronic, ενώ φυσικά το SQ2 να διαθέτει σύστημα τετρακίνησης Quatrtro.

Η αύξηση ισχύος και επιδόσεων, έκανε επιτακτική την ανάγκη να τοποθετήσει η Audi και πιο αποτελεσματικό σύστημα πέδησης, με δίσκους 340mm εμπρός και 310mm πίσω, με τις δαγκάνες να είναι διαθέσιμες εκτός από το στάνταρ μαύρο χρώμα, και σε κόκκινο.

Το εν λόγω μοντέλο θα είναι 20mm χαμηλότερο από το «απλό» Q2 και θα πατάει είτε σε τροχούς 18 είτε σε τροχούς 19 ιντσών.

Advertisement

Τέλος, το λογότυπο “S” θα μαρτυρά τον σπορ χαρακτήρα του SQ2 και θα εμφανίζεται και στην «εκκίνηση» του ψηφιακού πίνακα οργάνων.