Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021

Ο σπορ χαρακτήρας του νέου Audi SQ2

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο σπορ χαρακτήρας του νέου Audi SQ2

Audi 2021

Ο σπορ χαρακτήρας του νέου Audi SQ2

Audi 2021

To «καυτό» compact SUV της Audi διακρίνεται για τον σπορ χαρακτήρα του, ο οποίος αποτυπώνεται σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά και εξωτερικής εμφάνισης.

Advertisement
Advertisement

Μετά από δύο χρόνια στην αγορά, η Audi «φρέσκαρε»… το εξαγριωμένο compact SUV της, SQ2, προσδίδοντάς του ακόμα πιο αθλητική εμφάνιση και χαρακτήρα, ενώ το εξοπλίζει και με ακόμα πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν δίλιτρο TFSI των 300 PS (221 kW) και των 400 Nm ροπής μεταξύ 2.000 και 5.300 σ.α.λ. Χάρη στην τετρακίνηση quattro και την ανάρτηση S sport, η ισχύς περνά ομαλά στο δρόμο, με την τελική ταχύτητα να αντιστοιχεί σε 250 χλμ./ώρα και την επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση να ολοκληρώνεται σε 4,9 sec.

Έχει εξαιρετική απόκριση γκαζιού, με τον ήχο του να γεμίζει όσο αυξάνεται η ταχύτητα, κάτι που εν μέρει οφείλεται και στα πτερύγια του συστήματος εξάτμισης. Το σύστημα Audi Valvelift (AVS) αλλάζει τη διαδρομή των βαλβίδων εξόδου μεταξύ δύο επιπέδων ανάλογα με τις ανάγκες, βελτιστοποιώντας τον κύκλο φόρτισης στο χαμηλότερο εύρος στροφών, με την βελτιωμένη ροή καυσαερίων στον υπερσυμπιεστή να οδηγεί σε ευέλικτη απόκριση και ισχυρή συσσώρευση ροπής.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η εξελιγμένη θερμική διαχείριση ελέγχει τη ροή του ψυκτικού και η πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή βοηθά τον κινητήρα να ζεσταθεί γρήγορα, πράγμα που επιτρέπει την ενεργοποίηση της μετεπεξεργασίας των καυσαερίων πιο νωρίς. Περιττό να αναφερθεί ότι το Audi SQ2 συμμορφώνεται με τα όρια του νέου προτύπου εκπομπών Euro 6 AP.

Advertisement

Το 7-τάχυτο S tronic είναι στάνταρ στο SQ2. Οι πρώτες σχέσεις είναι σχετικά κοντές, με σπορ προσανατολισμό, ενώ η έβδομη ταχύτητα είναι μακριά για μείωση της κατανάλωσης. Το γρήγορο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη λειτουργεί στις θέσεις D ή S, ή το χειρίζεται ο ίδιος ο οδηγός. Εάν το Audi drive select είναι σε λειτουργία “Efficiency”, ο συμπλέκτης αποσυνδέεται κατά τον ελεύθερο τροχασμό, επιτρέποντας στο σπορ SUV να ρολάρει ελεύθερα.

Η τετρακίνηση quattro παρέχει στο ανανεωμένο Audi SQ2 ένα δυναμικό χαρακτήρα, με μέγιστο έλεγχο και αξιοπιστία σε οδήγηση σε επιφάνεια χαμηλής τριβής. Ένας ηλεκτροϋδραυλικός πολύδισκος συμπλέκτης τελευταίας γενιάς, περίπου ένα κιλό ελαφρύτερος από τον προηγούμενο, διαθέτει πολλές βελτιώσεις, για παράδειγμα στα ρουλεμάν και την τροφοδοσία λαδιού, που αυξάνουν την αποδοτικότητά του. Κατανέμει την ροπή ομαλά μεταξύ των αξόνων. Εάν οι μπροστινοί τροχοί χάσουν την πρόσφυση, η ροπή ανακατευθύνεται πλήρως προς τα πίσω μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Advertisement

Η ανάρτηση S sport του Audi SQ2 χαμηλώνει το αυτοκίνητο κατά 20 χιλιοστά. Το στάνταρ προοδευτικό τιμόνι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο λόγος διεύθυνσής του να γίνεται πιο άμεσος καθώς αυξάνεται η γωνία στρέψης. Αυτό κάνει το SQ2 ακόμα πιο ευέλικτο σε αστική κίνηση και σε σφιχτές καμπύλες.

Ο βασικός εξοπλισμός του σπορ συμπαγούς SUV περιλαμβάνει επίσης το Audi drive select που προσφέρει τα προφίλ “auto”, comfort”, “dynamic”, “efficiency” και “individual”. Αλλάζει τον χαρακτήρα του συστήματος διεύθυνσης, του S tronic, του κινητήρα και άλλων συστημάτων. Ο οδηγός μπορεί να πατήσει ένα κουμπί για να θέσει το ESC σε λειτουργία off-road.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Αθλητική εμφάνιση

Η οδηγική συμπεριφορά, ωστόσο, δεν συνιστά τη μοναδική πτυχή του μοντέλου όπου αντανακλάται ο σπορ χαρακτήρας του μοντέλου. Περαιτέρω… δόσεις αθλητικότητας προσδίδει και η εξωτερική εμφάνισή του.

Με design στο οποίο κυριαρχούν γωνίες και ακμές, το μήκους 4,21 μέτρων Audi SQ2 διαθέτει οκταγωνικό Singleframe, που τώρα είναι ελαφρώς χαμηλότερο. Υπάρχουν στενές σχισμές μεταξύ της μάσκας και του καπό. Μεγάλα πλαίσια βαμμένα σε ασημί περιβάλλουν τις μεγάλες εισόδους αέρα.

Χρήση αλουμινίου στο πλάι, στις ράγες οροφής και στην πίσω αεροτομή, προσθέτει χαρακτήρα ενώ ο πίσω προφυλακτήρας με τα χαρακτηριστικά πολύγωνα διαφοροποιεί το μοτίβο σχεδίασης της μπροστινής ποδιάς. Παράλληλα, ένας διαχύτης πλαισιώνει τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Ο σχεδιαστής του Audi e-tron GT αποκαλύπτει τα μυστικά του

Ο ηλεκτρονικός ήχος του Audi e-tron GT

Audi e-tron GT: Επιβεβαίωση για την έκδοση RS