Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώην σχεδιαστής της BMW επαινεί τα κινεζικά ηλεκτρικά! (+video)

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώην σχεδιαστής της BMW επαινεί τα κινεζικά ηλεκτρικά! (+video)

ΝΕΑ

Πρώην σχεδιαστής της BMW επαινεί τα κινεζικά ηλεκτρικά! (+video)

ΝΕΑ

Ο αμφιλεγόμενος Chris Bangle έπιασε δουλειά στα αυτοκίνητα της Xiaomi, επαινώντας την μέχρι τώρα προσπάθεια και σκοπεύοντας να τα κάνει ακόμα πιο ελκυστικά στους Ευρωπαίους.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην σχεδιαστής της BMW, Chris Bangle, γνωστός για το πρωτοποριακό όσο και αμφιλεγόμενο έργο του στην BMW, έδωσε την έγκρισή του στο εγχείρημα της Xiaomi στην αυτοκινητοβιομηχανία, επαινώντας ιδιαίτερα το ηλεκτρικό σεντάν SU7.

Η μετάβαση από τα smartphones στα αυτοκίνητα μπορεί να φαίνεται τολμηρή, αλλά η είσοδος της Xiaomi στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων έχει τραβήξει την προσοχή και τον θαυμασμό του Bangle.

Η κληρονομιά του Bangle στην BMW, η οποία χαρακτηρίστηκε από καινοτομίες αλλά και έντονη κριτική, άφησε ανεξίτηλο σημάδι στη μελλοντική πορεία της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Αποχωρώντας από την BMW το 2009, ίδρυσε το στούντιο σχεδιασμού Chris Bangle Associates, όπου η τεχνογνωσία και η ματιά του στον σχεδιασμό αυτοκινήτων παρέμειναν απαράμιλλες.

Σε ένα διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε από τη Xiaomi, ο Bangle αξιολογεί το σχεδιασμό του SU7, τονίζοντας την καλοσχεδιασμένη αισθητική του και εκφράζοντας βαθύ θαυμασμό για τη δεξιοτεχνία του εσωτερικού του.

Advertisement

Η επιδοκιμασία του αναγνωρίζει την αυτοσυγκράτηση της Xiaomi στο σχεδιασμό, επαινώντας τους δημιουργούς της για την αποφυγή περιττών αισθητικών υπερβολών.

Η αιτία του θαυμασμού του Bangle για το SU7 μπορεί να έχει τις ρίζες της στον Sawyer Li, επικεφαλής σχεδιασμού της Xiaomi EV και επίσης πρώην σχεδιαστή της BMW, ο οποίος συνεχίζει τη σχεδιαστική κληρονομιά του Bangle.

Advertisement

Ο Bangle αντιλαμβάνεται το SU7 ως ένα συναισθηματικό σημείο εισόδου στο αυτοκινητιστικό εγχείρημα της Xiaomi, τονίζοντας τον κομβικό του ρόλο ως καθοριστική στιγμή για το μέλλον της μάρκας.

Πέρα από την αισθητική του, το SU7 διαθέτει εντυπωσιακά στοιχεία απόδοσης. Με δύο κινητήρες που παράγουν 664 ίππους, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε μόλις 2,78 δευτερόλεπτα και μια μεγάλη μπαταρία 101 kWh που επιτρέπει μια εμβέλεια έως και 800 χιλιόμετρα, το SU7 αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στην κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών sedan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Xiaomi SU7!
Νέο ηλεκτρικό πατίνι από την Xiaomi
Ποια εταιρία από το «πουθενά» θα φτάσει στην κορυφή;