Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώην σχεδιαστής F1 τιμάει την McLaren M1A

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώην σχεδιαστής F1 τιμάει την McLaren M1A

ΝΕΑ

Πρώην σχεδιαστής F1 τιμάει την McLaren M1A

ΝΕΑ

Ο Στιβ Νίκολς παρουσίασε το εκρηκτικό και πανάλαφρο N1A τιμώντας την μοναδική McLaren M1A.

Advertisement
Advertisement

Για να καταλάβουμε καλύτερα τι είναι το Nichols Cars N1A των 650 ίππων καλό είναι να αναφερθούμε στον σχεδιαστή και κατασκευαστή που κρύβεται πίσω από αυτό το supercar. Ο Στιβ Νίκολς για τους ανθρώπους της Formula 1 αποτελεί κάτι σαν γκουρού, κάτι σαν πατέρας, ιδιαίτερα όσον αφορά τα ανθρακονήματα.

Ο Νίκολς είναι ο άνθρωπος που έφερε στην Formula 1 τα ανθρακονήματα και ήταν ο αρχισχεδιαστής της McLaren MP4/4 με την οποία ο θρύλος Άιρτον Σένα κατάκτησε τον τίτλο το 1988. Ο Νίκολς δούλεψε επίσης σε προγράμματα της Ferrari, της Jaguar, της Jordan και της Sauber.

Όταν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος με το βαρύ βιογραφικό αποφάσισε να σχεδιάσει το δικό του αυτοκίνητο μπορούμε να αντιληφθούμε το αποτέλεσμα. Η Nichols Cars παρουσίασε λοιπόν την N1A η οποία είναι εμπνευσμένη από την McLaren M1A η οποία αγωνίστηκε στις πίστες από το 1963 μέχρι το 1968.

Advertisement
Advertisement

Η N1A σχεδιαστικά ακολουθεί τη δομή της McLaren M1A μόνο που είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε μέγεθος. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω, το πλαίσιο είναι αλουμινένιο, ενώ διαθέτει ισχυρά φρένα με ABS και υποβοήθηση στο τιμόνι.

Advertisement

Ο κινητήρας της N1A είναι ένας V8 7.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 650 ίππους χάρη στη φροντίδα ενός πρώην μηχανικού της Cosworth, του  Ρίτσαρντ Λάνγκφορντ. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού 6τάχυτου κιβωτίου, ενώ το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι λιγότερο από έναν τόνο. Μόλις 100 N1A θα κατασκευαστούν, ανάμεσα στα οποία θα υπάρχει και μια έκδοση με μικρότερο κινητήρα απόδοσης 460 ίππων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως βλέπει η McLaren το μέλλον της;
McLaren: Τα «ασημένια βέλη» επιστρέφουν στο Σίλβερστοουν!
Ποιος Έλληνας είναι ο ιδιοκτήτης της πολύτιμης McLaren Senna;