Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως βλέπει η McLaren το μέλλον της;

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως βλέπει η McLaren το μέλλον της;

ΝΕΑ

Πως βλέπει η McLaren το μέλλον της;

ΝΕΑ

Η McLaren Automotive εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ «σφύρας και άκμονος» αναφορικά με την επιχειρηματική πορεία της.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren Automotive έχει εκπληκτικά sports cars, supercars, ακόμα και hypercar, στην γκάμα της. Όμως, δεν έχει κέρδη και αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για την εταιρεία.

Η έλευση του Μίχαελ Λάιτερς (φωτογραφία κάτω) στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου πριν από έναν χρόνο (σημ.: Ιούλιος 2022) αποσκοπεί στην αλλαγή του στρατηγικού επιχειρηματικού πλάνου της ώστε να καταφέρει να γίνει επικερδής.

Ο Λάιτερς, έχει αναλάβει το έργο να αναδιοργανώσει τη δομή της και να επιτύχει την ανακεφαλαιοποίησή της, κάτι που χρειάζεται προσπάθεια και χρόνο. Ο ίδιος μίλησε στο βρετανικό Autocar και εξήγησε τον τρόπο που επιχειρήσει να το καταφέρει.

Advertisement
Advertisement

Όπως είπε στον Βρετανό συνάδελφο «η McLaren χρειάζεται να μπει στον σωστό δρόμο για να γίνει κερδοφόρα» και επισήμανε ότι το 2023 θα είναι δύσκολο αναφορικά με τα κέρδη της.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Εάν βρούμε τη σωστή οδό για να γίνουμε κερδοφόροι, τότε θα σκεφτούμε την πιθανότητα να επεκταθούμε και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων. Την ονομάζουμεκαταμερισμός της απόδοσης”. Αυτό σημαίνει καθετί (σημ.: όχημα) που θα έχει περισσότερες από δύο πόρτες και από δύο θέσεις».

Advertisement

Ο Λάιτερς απάντησε και στην ερώτηση εάν, πλέον, είναι στα άμεσα σχέδια των ανθρώπων της εταιρείας η εξέλιξη και δημιουργία ενός νέου crossover ή και SUV μοντέλου που θα φέρει το εμπορικό σήμα της McLaren, προοπτική που απέρριπταν ασυζητητί μέχρι πρόσφατα.

Όπως είπε: «Είναι κάτι για το οποίο θα σκεφτούμε αργότερα. Δεν έχουμε αποφασίσει κάτι ακόμα. Σίγουρα, είναι μια επιχειρηματική ευκαιρία για εμάς. Όμως, δεν το βλέπω να γίνεται στο άμεσο μέλλον.

Advertisement

»Αν υπολογίσετε και το τι σας έχω πει ήδη -ανακεφαλαιοποίηση, επίτευξη κερδοφορίας αλλά τον και απαιτούμενο χρόνο για την εξέλιξη (του νέου οχήματος)- δεν το βλέπω να γίνεται πριν το 2028».

Σε ερώτηση για το εάν η McLaren θα κατασκευάσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, επισήμανε: «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 2.000 κιλά και αποδίδει 2.000 ίππους, ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό.

Advertisement

»Επεξεργαζόμαστε σχέδια και πραγματικά έχουμε εντυπωσιακές ιδέες σχετικά με το θέμα. Αν με το πέρασμα του χρόνου αποδειχτούν ότι θα ξεπεράσουν τα μοντέλα μας με θερμικό κινητήρα, θα το πράξουμε».

Ερμηνεύοντας την τελευταία δήλωσή του, είναι σαν να λέει ότι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της McLaren θα πρέπει να διακρίνεται και για την οδική συμπεριφορά του και για την αίσθηση που θα δίνει στον οδηγό, όχι μόνο για τον ακαριαίο ρυθμό επιτάχυνσης στην ευθεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η φοβερή και τρομερή McLaren Solus GT
Ποιος Έλληνας είναι ο ιδιοκτήτης της πολύτιμης McLaren Senna;
Ο Ρικιάρντο «βγάζει στο σφυρί» τη McLaren 720S Spider