Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Land Rover Defender: Έτσι θα δείχνει η αγωνιστική έκδοση Dakar

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Land Rover Defender: Έτσι θα δείχνει η αγωνιστική έκδοση Dakar

ΝΕΑ

Land Rover Defender: Έτσι θα δείχνει η αγωνιστική έκδοση Dakar

ΝΕΑ

Το νέο Land Rover Defender θεωρείται ήδη επιτυχημένο, ειδικά αν αναλογιστείτε την αμφισβήτηση που έχει δεχθεί όλο αυτό το διάστημα από αρκετούς σκληροπυρηνικούς πιστούς της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Στις ομολογουμένως θετικές κριτικές πάντως του νέου Defender συμπεριλαμβάνονται οι δυνατότητες του παντός εδάφους και πάνω από οτιδήποτε άλλο, ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του που απομνημονεύεται μεμιάς στο μυαλό όλων.

Μιλώντας για σχεδιασμό, το αυτοκίνητο κέρδισε το World Car Design of the Year, το μοναδικό τέτοιου είδους μοντέλο που κατέκτησε ποτέ το συγκεκριμένο βραβείο.

Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της εικόνας του νέου Defender είναι η συμμετοχή και η διάκριση σε κάποιο σκληροτράχηλο εκτός δρόμου αγώνα, όπως είναι το Baja 1000 ή το Dakar.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του περασμένου έτους, ακούσαμε πως η Land Rover ανακοίνωσε ότι θα στείλει δύο Defender στο Dakar (που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο), αλλά κατέστησε αμέσως σαφές ότι τα μεγάλα SUV δεν θα συμμετείχαν στον αγώνα αλλά θα έπαιζαν τον ρόλο των υποστηρικτικών οχημάτων.

Με την έκδοση του κοντού μεταξονίου, “Defender 90”, η Land Rover διαθέτει την τέλεια πλατφόρμα για να δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο για τέτοιου ύφους αγώνες.

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχουν συνήθως πολύ λίγα κοινά με την έκδοση παραγωγής, το εξαιρετικά ελαφρύ αμάξωμα μόνο εξωτερικά μοιάζει παρόμοιο με το αντίστοιχο εργοστασιακό.

Advertisement

Ακόμα κι έτσι, το να βλέπεις τη Land Rover να μπαίνει ξανά στο πιο διάσημο ράλι αντοχής εκτός δρόμου στον κόσμο θα ήταν εκ νέου μια τεράστια στιγμή για τη μάρκα.

Ο Luca Polcari, είναι Ιταλός απόφοιτος σχεδιασμού που φαίνεται να το έχει με τα οχήματα εκτός δρόμου, ειδικά τα κλασικά.

Advertisement

Ο λογαριασμός του στο Instagram περιλαμβάνει σχέδια του Mitsubishi Pajero, των παλαιότερων Defender από το Camel Trophy, ενός YJ Jeep Wrangler και φυσικά του νέου Land Rover Defender Dakar.

Ο Luca επέλεξε να διατηρήσει άθικτη τη συνολική εμφάνιση του Defender, οπότε η αγωνιστική έκδοση μοιάζει αρκετά με ένα ελαφρώς τροποποιημένο μοντέλο παραγωγής.

Advertisement

Η Land Rover οφείλει να προχωρήσει στην πράξη. Κερδίσει, χάσει δεν θα έχει σημασία στο τέλος. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπορούμε να δούμε το νέο Defender στο φυσικό του περιβάλλον να τα βάζει με τα στοιχεία της φύσης.

Το επόμενο καλύτερο πράγμα θα ήταν κάποιος να αγοράσει ένα Defender 90 και να το τροποποιήσει ανάλογα προκειμένου αυτό να είναι κοντά στις σχεδιαστικές αποδόσεις του Luca.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Land Rover Defender 90 P300/P400
Το Daihatsu που θα ήθελε να γίνει Land Rover
To Land Rover της κηδείας του Πρίγκιπα Φίλιππου σχεδιάστηκε πριν 18 χρόνια