ΝΕΑ

Προχωρά και νέο οδικό έργο στην Ευρυτανία

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προχωρά και νέο οδικό έργο στην Ευρυτανία

ΝΕΑ

Προχωρά και νέο οδικό έργο στην Ευρυτανία

ΝΕΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε τη σχετική σύμβαση και βάσει χρονοδιαγράμματος, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «Ασφαλτοστρώσεις – Τεχνικά οδικού δικτύου Πρόδρομος Ροσκά», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 1.199.999,99 ευρώ.

Η περιοχή υλοποίησης του οδικού έργου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Π.Ε. Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες Προυσού και Δομνίστας του Δήμου Καρπενησίου. Το οδικό τμήμα συνδέει την Τοπική Κοινότητα Πρόδρομου με τον Τοπική Κοινότητα Ροσκάς.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι οι αναγκαίες διαπλατύνσεις, η κατασκευή τεχνικών, οι ασφαλτοστρώσεις, οι απαραίτητες διαγραμμίσεις καθώς και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης επί του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.

Advertisement
Advertisement

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη περίοδο και να ολοκληρωθούν εντός 36 μηνών, όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού έργου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής και δήλωσε: «Προχωρούμε βήμα – βήμα στην εκτέλεση όλων εκείνων των οδικών έργων που θα βγάλουν την όμορφη Ευρυτανία, από την απομόνωση. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ και την επόμενη περίοδο ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στο οδικό τμήμα ΠρόδρομοςΡοσκάς στις Δημοτικές Ενότητες Προυσού και Δομνίστας του Δήμου Καρπενησίου.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία εναπομείναντα επαρχιακά οδικά τμήματα της Ευρυτανίας, που έχουν ακόμη χωμάτινες διαδρομές. Οι παρεμβάσεις μας ολοκληρώνονται σταδιακά και αποσκοπούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας, αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε κάθε χωριό, σε κάθε οικισμό της Ευρυτανίας».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 7 μεγάλα έργα που τα αλλάζουν όλα
Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα των 7 Γεφυρών (+video)
Αλλάζουν όλα με τις αποστάσεις στην Αττική με το μεγάλο τούνελ