Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το καυτό Hyundai Kona N

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προ των πυλών το καυτό Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Προ των πυλών το καυτό Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε στο Nurburgring ένα από τα πρωτότυπα δοκιμών της γρήγορης έκδοσης Ν του Hyundai Kona, η οποία φαίνεται πως βρίσκεται σε τελικό στάδιο εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Με σχεδόν ανύπαρκτο καμουφλάζ εμφανίστηκε να δοκιμάζεται στο Nurburgring μια πρωτότυπη έκδοση του Hyundai Kona N η οποία φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της εξέλιξής της. Τα γρήγορα crossover φαίνεται πως θα αποτελέσουν μια από τις αναπτυσσόμενες τάσεις στο χώρο της αυτοκίνησης και έτσι για παράδειγμα η VW έχει ήδη μπει στο παιχνίδι με το T-Roc R.

Η Hyundai από την μεριά της θα ήταν περίεργο να μην αξιοποιήσει τις δυνατότητες του τμήματος Ν και έτσι πολύ σύντομα στο παιχνίδι θα μπει και η γρήγορη έκδοση του Kona. Στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες φαίνεται πως το αμάξωμα δεν έχει υποστεί αλλαγές σε σχέση με τις απλές εκδόσεις οπότε η οπτική διαφοροποίηση εντοπίζεται στους τροχούς που είναι αντίστοιχοι με αυτούς του i30 N, στα μεγαλύτερα φρένα και την διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία δεν έχει διευκρινίσει τις τεχνικές λεπτομέρειες του μοντέλου αλλά αναμένεται πως θα υπάρχει αρκετή μεταφορά τεχνολογίας από το i30 N. Αρχικά οι εκτιμήσεις μιλούσαν για υιοθέτηση του 2.0λιτρου κινητήρα που κινεί και το hot-hatch της Hyundai στην έκδοση των 250 ίππων. Ωστόσο η έλευση του T-Roc R των 300 ίππων κάνει αρκετά πιθανή την ύπαρξη και πιο δυνατής έκδοσης Performance του Kona N με 275 ίππους, όπως δηλαδή συμβαίνει και με το i30 Ν.

Η μηχανική συγγένεια των δύο μοντέλων σημαίνει πως εκτός απροόπτου το Kona N θα είναι μπροσθιοκίνητο ενώ φυσικά θα υπάρχουν κατάλληλες αναβαθμίσεις στην κρεμαγιέρα, την ανάρτηση και βέβαια την μετάδοση που όμως θα είναι εναρμονισμένες με τον crossover χαρακτήρα.

Advertisement