Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών το Hyundai Ioniq

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών το Hyundai Ioniq

ΝΕΑ

Προ των πυλών το Hyundai Ioniq

ΝΕΑ

Αν και το ηλεκτροϋβριδικό μοντέλο της Hyundai είναι έτοιμο για να παρουσιαστεί προς τα τέλη του μήνα, οι Κορεάτες συνεχίζουν το παιχνίδι με τα teaser και τα σκίτσα απολαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερη προβολή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ούτως ή άλλως το Ioniq είναι ένα σημαντικό αυτοκίνητο καθώς θα αποτελέσει τον αντίπαλο του Toyota Prius. Από πλευράς επιλογών το Hyundai θα έχει το αβαντάζ πως θα λανσαριστεί σε τρεις εκδοχές (απλό υβριδικό, plug-in ή καθαρά ηλεκτρικό), ενώ θα απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό που θα ήθελε να αποκτήσει ένα τετράθυρο μοντέλο με πιο αθλητικό προφίλ. Και ίσως πιο κομψό στιλ, μιας και η σχεδίαση του νέου Toyota Prius αφήνει μάλλον ανάμεικτες εντυπώσεις.

hyundai-ioniq (4)

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τις παραπάνω εικόνες δεν υπάρχει κάτι το επίσημο για το σύστημα πρόωσης, αλλά οι πληροφορίες συγκλίνουν πως στην υβριδική του έκδοση το Ioniq θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.600 cc (με ενσωματωμένο ηλεκτρικό μοτέρ στην μετάδοση), ενώ στην EV θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας με μπαταρίες λιθίου. Το εσωτερικό φαίνεται απλό και συνάμα σύγχρονο με ψηφιακό πίνακα οργάνων και touch-screen στο μέσο του ταμπλό.

000 (7)

Εδώ να πούμε πως τα teaser που βλέπετε δημοσιεύτηκαν από την Hyundai της Νότιας Κορέας μιας και τέλη Ιανουαρίου θα γίνουν εκεί τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Ioniq. Η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα έχει προγραμματισθεί τον Μάρτιο, στο σαλόνι της Γενεύης, ενώ αργότερα μέσα στο χρόνο θα παρουσιαστεί και το Niro, η αντίστοιχη ηλεκτροϋβριδική εκδοχή της Kia.