Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Skoda Octavia Scout

Ελλάδα 23:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη της νέας Skoda Octavia Scout

ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Skoda Octavia Scout

ΝΕΑ

Μετά το λανσάρισμα της έκδοσης «RS» νωρίτερα φέτος, η Skoda μεγαλώνει την γκάμα της και διαφοροποιεί πλέον τη σειρά των Octavia με την έκδοση Scout.

Advertisement
Advertisement

Το Skoda Octavia Scout της νέας γενιάς, όπως και οι προκάτοχοί του, θα παράγετε μόνο στην έκδοση Wagon και ξεχωρίζει από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σύγκριση με την κανονική έκδοση Station Wagon. Έχει ύψος 15 χιλιοστά για να προσφέρει κάποιες light δυνατότητες εκτός δρόμου, χάρη στο πακέτο off road.

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Skoda Octavia

Για πρώτη φορά, το νέο Octavia Scout, θα είναι διαθέσιμο και με κίνηση στους εμπρός τροχούς (εκτός από την συνηθισμένη ως τώρα τετρακίνηση) για να διατηρηθεί η τιμή αγοράς χαμηλά. Όντας μέλος του Ομίλου Volkswagen, δεν είναι έκπληξη οι πολλές επιλογές κινητήρων: Ξεκινώντας από τον βενζινοκινητήρα 1,5 TSI με 150 ίππους και ένα diesel 2,0 TDI με 115 ίππους. Αυτά τα δύο συνδέονται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Επόμενη επιλογή το μοτέρ 1.5 TSI e-TEC και η Skoda θα σας ανταμείψει με ήπια υβριδική τεχνολογία και αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ισχύ, υπάρχει επίσης μια μεγαλύτερη 2.0 TSI που παράγει 190 ίππους, ενώ το σύνολο 2.0 TDI EVO κάνει το ντεμπούτο του στην Octavia με 200 ίππους και 400 Nm ροπής Οι δύο κορυφαίοι βενζινοκινητήρες κορυφαίας και οι κινητήρες ντίζελ έρχονται με AWD και DSG, με το ντίζελ να μπορεί να ρυμουλκήσει βάρος έως 2.000 κιλά.

Η νέα Skoda Octavia Grand Coupe φωτογραφίζεται στην Κρήτη

Advertisement
Advertisement

Βασισμένο στο Octavia Combi τελευταίας γενιάς, το νέο Scout έχει μήκος 16 χιλιοστά και πλάτος 15 χιλ. μεγαλύτερο από την παλιά έκδοση, ενώ προσφέρει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (640 λίτρα).Από την εμφάνισή της μπορείτε εύκολα να πείτε ότι είναι η πιο περιπετειώδης έκδοση της γκάμας. Ξεχωρίζει από την προστασία κάτω από το αμάξωμα στο μπροστινό και το πίσω μέρος με faux αλουμίνιο, μαζί με την πρόσθετη επένδυση στα φτερά των τροχών. Το Octavia Scout «πατά» σε τροχούς 18 ιντσών, ενώ υπάρχει ένα προαιρετικό σετ 19 ιντσών.

 

Advertisement

Η Skoda έκανε επίσης κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό της καμπίνας για να διαχωρίσει το Scout από τις άλλες εκδόσεις της σειράς Octavia. Για παράδειγμα, τα καθίσματα έχουν αποκλειστική σχεδίαση, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ξύλινη επένδυση στο ταμπλό που συμπληρώνεται με καφέ (έντονες) ραφές σε όλη την καμπίνα. Τέλος υπάρχουν λεπτομέρειες, από χρώμιο στην κεντρική κονσόλα, στις πόρτες και τις λαβές τους. Το Scout θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος στην Ευρώπη με μια πλούσια λίστα εξοπλισμού. Σε αυτά περιλαμβάνονται καλούδια όπως ασημί ράγες οροφής, θερμαινόμενοι και ηλεκτρικοί πτυσσόμενοι καθρέφτες, και φώτα ομίχλης LED, προβολείς matrix LED έως οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα Skoda Octavia Scout θα αποκαλυφθούν στις αρχές Ιουλίου, όταν η εταιρεία από το Mlada Boleslav θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα «νέα χαρακτηριστικά» του αυτοκινήτου.

Advertisement