Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το νέο Hyundai Veloster

Ελλάδα 11:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το νέο Hyundai Veloster

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το νέο Hyundai Veloster

ΝΕΑ

Στην έκθεση του Ντιτρόιτ η Hyundai αποκάλυψε το νέο Veloster που ακολουθεί το δρόμο του προκάτοχού του.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο του σχεδιασμού που έχει περάσει από την προηγούμενη γενιά στη νέα είναι η διάταξη των 2+1 θυρών καθώς στην μεριά του οδηγού υπάρχει μόνο μια πόρτα όπως σε ένα καθαρόαιμο κουπέ ενώ από την πλευρά του συνοδηγού οι πόρτες είναι δύο ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στις πίσω θέσεις.

2019-Hyundai-Veloster-2135466576harpi530

Advertisement
Advertisement

Ο δυναμισμός της σχεδίασης έχει ενισχυθεί από τις πιο τονισμένες ακμές, την νέα μάσκα και τον διαχύτη με τις διπλές εξατμίσεις στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Η βασική έκδοση θα συνοδεύεται από τετρακύλινδρο 2.0λιτρο κινητήρα 147 ίππων που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η πιο γρήγορη και πιο σπορτίφ έκδοση θα φορά έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων με 201 ίππους και 27 kg ροπής ενώ θα προσφέρεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν σύστημα Torque Vectoring Control ηλεκτρονικού ελέγχου διανομής της ροπής στους κινητήριους τροχούς μέσω του συστήματος ευστάθειας. Η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση θα έχει επιπλέον και πιο γρήγορη κρεμαγίερα και πιο παχιές αντιστρεπτικές.

Advertisement

Φυσικά το Veloster θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού μεταξύ των οποίων τα Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, High Beam Assist για τα μοντέλα με φώτα LED, καθώς και σύστημα ανίχνευσης της προσοχής του οδηγού.

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό άνεσης και συνδεσιμότητας το Veloster θα διαθέτει σύστημα Infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών που θα υποστηρίξει τις πλατφόρμες Android Auto και Apple Car Play, και επιπλέον κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα επαγωγικής φόρτισης του κινητού και head-up display.

Advertisement

Η παραγωγή του Veloster θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

2019-Hyundai-Veloster-2135466576harpi640