Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους!

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους!

ΝΕΑ

Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους!

ΝΕΑ

Πρόσκληση απηύθυνε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε όλους τους Δήμους της χώρας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.

Με θέμα την «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all), το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχει,  στηρίζει και προσκαλεί τους Δήμους όλης της Επικράτειας  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 που θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου 2020.

Κάθε χρόνο, από το 2002,  η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»,  ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στην προώθηση των προσβάσιμων μεταφορών και της προσβάσιμης πόλης για όλους.

Το φετινό σύνθημα: “Μετακινήσου υπεύθυνα!”

Το σύνθημα για το φετινό θέμα της πράσινης μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους είναι το: «Μετακινήσου υπεύθυνα!» στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι κάθε μετακίνηση μπορεί να αποτελέσει μια πράξη ευθύνης, αφού κάθε μία από αυτή «αφήνει» το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα. Και ο στόχος της Ευρώπης -και της Ελλάδας- είναι το αποτύπωμα των μετακινήσεων να γίνει φιλικά ουδέτερο, δηλαδή μηδενικό. Η «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τους φιλόδοξους στόχους μιας Ευρώπης ουδέτερου άνθρακα έως το 2050, βάσει και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, του Green Deal.

Η Ηλεκτροκίνηση, το Ποδήλατο, οι προσβάσεις για όλες τις μετακινήσεις και  η πεζοπορία βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο. Θέματα που αναδεικνύει άλλωστε στην πράξη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συγκεκριμένη πράσινη ατζέντα.

Χρηστικές πληροφορίες

Γίνεται γνωστό ότι η πλατφόρμα εγγραφής θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή μέχρι και την 1η μέρα της εκστρατείας, δηλαδή την 16η Σεπτεμβρίου 2020. Οι Δήμοι στο εν τω μεταξύ μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://mobilityweek.eu/home/, καθώς και στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του Υπουργείου, στο www.ypeka.gr, στην ανάρτηση Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.

Πέρυσι, συμμετείχαν 86 ελληνικές πόλεις και υπενθυμίζεται ότι η Καρδίτσα και το Ρέθυμνο απέσπασαν πολύ σημαντικές διακρίσεις -καταλαμβάνοντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα- στις κατηγορίες τους.

 

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη! Προσοχή με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Nissan Qashqai

Με διαδικασίες fast track ο διαγωνισμός για 300 λεωφορεία με leasing

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτρικό 1 στα 3 καινούρια ΙΧ το 2030 σε όλο τον κόσμο!