Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πουλήθηκε η θρυλική McLaren MP4-25A

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πουλήθηκε η θρυλική McLaren MP4-25A

FORMULA 1

Πουλήθηκε η θρυλική McLaren MP4-25A

FORMULA 1

Το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton κέρδισε το Γκραν Πρι της Τουρκίας το 2010 βρήκε νέο ιδιοκτήτη σε αρκετά υψηλή τιμή…

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα αγωνιστικά πρωτότυπα με τα οποία ο Βρετανός επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε μία από τις 99 συνολικά νίκες του, ήταν και η McLaren MP4-25A, με την οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2010.

Την ίδια χρονιά το συγκεκριμένο μονοθέσιο κατέκτησε πέντε πρώτες θέσεις, βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές, πίσω από την Red Bull Racing του τότε πρωταθλητή Sebastian Vettel.

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφοντας στο τώρα και στο περιθώριο του Βρετανικού Γκραν Πρι, ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s μπροστά σε 140.000 θεατές κατάφερε να πουλήσει την McLaren MP4-25A έναντι ποσού που ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον, το συγκεκριμένο αγωνιστικό είναι το δεύτερο πιο ακριβό στην κατηγορία των μονοθεσίων της F1, μετά την Ferrari F2001 του Michael Schumacher, η οποία πουλήθηκε το 2017 αντί 6,36 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, η McLaren είναι το πρώτο από τα μονοθέσια που έχει οδηγήσει στο παρελθόν ο Hamilton και η υψηλή τιμή του δείχνει πως στο μέλλον ίσως να μπορέσει κάποιο άλλο να βρεθεί στην άτυπη κορυφή.

Advertisement

Εκτός των παραπάνω, οι λάτρεις των motorsport που είχαν συγκεντρωθεί στην πίστα είχαν την ευκαιρία να δουν ορισμένους αναγνωριστικούς γύρους του μονοθεσίου, με οδηγό τον επίσημο δοκιμαστή της McLaren, Rob Garofall, καθώς και να ακούσουν τον πολεμικό ήχο του V8 κινητήρα 2,4 λίτρων, FO 108X V που κατασκεύαζε η Mercedes-Benz.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ferrari ανακατασκεύασε το μονοθέσιο της πρώτης νίκης της στην F1 (+video)
H νέα McLaren Artura στα χέρια του Daniel Ricciardo (video)
Πόσο και σε ποιον πουλά την “έδρα” της η McLaren;

 

 

Advertisement