Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο και σε ποιον πουλά την “έδρα” της η McLaren;

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο και σε ποιον πουλά την “έδρα” της η McLaren;

ΝΕΑ

Πόσο και σε ποιον πουλά την “έδρα” της η McLaren;

ΝΕΑ

Η McLaren συμφώνησε να πουλήσει τις εγκαταστάσεις της στο Woking στην εταιρεία επενδύσεων GNL. Το deal άγγιξε τα 198 εκατομμύρια ευρώ, με τη συναλλαγή να ολοκληρώνεται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που η McLaren δεν θα έχει πλέον τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν τα κέντρα Technology, Production and Thought Leadership – θα παραμείνει ως μισθωτής για τα επόμενα 20 χρόνια στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο κατασκευαστής και η ομάδα της F1 ξεκίνησαν την αναζήτησή τους για νέο αγοραστή τον περασμένο Σεπτέμβριο με την ελπίδα να εξασφαλίσουν τα οικονομικά τους μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19.

Η παραγωγή σταμάτησε προσωρινά, οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο υποχώρησαν αισθητά και η έναρξη της σεζόν της F1 το 2020 καθυστέρησε αρκετούς μήνες.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Μάιο, η McLaren απέλυσε 1.200 υπαλλήλους από τα τμήματα Applied, Automotive και Racing, που αντιστοιχούσαν σε απώλεια πάνω από το ένα τέταρτο του συνολικού προσωπικού της.

Εξασφάλισε επίσης δάνειο 175 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα του Μπαχρέιν και προσπάθησε να δανειστεί άλλα 320 εκατομμύρια ευρώ έναντι της κλασικής συλλογής αυτοκινήτων και των εγκαταστάσεων στο Woking.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε πρόσφατα είναι πολύ χαμηλότερη από το ποσό των 233 εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε η ίδια η εταιρία να ξεπεράσει όταν ανέθεσε στον κτηματομεσίτη Colliers να διαχειριστεί την εμπορική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων.

Advertisement

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι αυτή η παγκόσμιας κλάσης εγκατάσταση θα γίνει μέρος του χαρτοφυλακίου της GNL”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος James Nelson. “Τα υπερσύγχρονα κτίρια της έδρας του ομίλου McLaren έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, σχεδιάστηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Norman Foster και ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ της GNL.

Advertisement

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να συνεργαστούμε με τον όμιλο McLaren για να πραγματοποιήσουμε αυτή την κίνηση. Προσβλέπουμε στη μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη McLaren αλλά και στα οφέλη που θα έχει αυτή η σχέση για την GNL”.

Η GNL αποτελεί μια επενδυτική εταιρία ακινήτων εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης που ειδικεύεται στις προσφορές πώλησης και εκμίσθωσης σε μεμονωμένους μισθωτές, όπως συμβαίνει εδώ.

Οι εγκαταστάσεις στο Woking χτίστηκαν το 2004 κερδίζοντας την πιστοποίηση Carbon Trust Standard το 2010. Θεωρείται ευρέως ως ένα υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα με αυτοκαθαριζόμενες οροφές και γύρω λίμνες που χρησιμοποιούνται για την κατάλληλη ψύξη των εγκαταστάσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο χρειάζεται για το 0-300 km/h η νέα McLaren Artura;
Η McLaren “βγάζει στο σφυρί” τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της
Μία McLaren 720S με +900 ίππους