Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα κατασκευάζεται το NEVS Emily GT;

Ελλάδα 10:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα κατασκευάζεται το NEVS Emily GT;

ΝΕΑ

Που θα κατασκευάζεται το NEVS Emily GT;

ΝΕΑ

Οι προσδοκίες των Σουηδών, για κάτι που θα θυμίζει τις ένδοξες ημέρες της Saab, βρίσκονται κοντά στην εκπλήρωσή τους.

Advertisement
Advertisement

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για το project της NEVS (National Electric Vehicle Sweden), με το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων, Emily GT.

Λοιπόν, αν υπάρχει ένα άτομο που είναι σε καλύτερη θέση για να μας πει πόσο πραγματικές είναι οι προοπτικές της παραγωγής του Emily, είναι ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το εργοστάσιο όπου θα κατασκευαστεί.

Ο Σουηδός εκατομμυριούχος και επενδυτής σε ακίνητα Σβάντε Άντερσον, φαίνεται πεπεισμένος ότι το «παραμύθι» προχωρά και θα έχει happy end, σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσε στη σουηδική εφημερίδα TTELA.

Advertisement
Advertisement

Ο Άντερσον, του οποίου η εταιρεία Stenhaga Invest αγόρασε το πρώην εργοστάσιο Saab στο Trollhattan, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, είπε στην TTELA ότι θα υπάρξει «πλήρης δραστηριότητα» στις εγκαταστάσεις μέχρι αυτό το φθινόπωρο.

Μέρος του χώρου θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αυτοκινήτων από τους νέους ιδιοκτήτες της NEVS και άλλες περιοχές θα καταληφθούν από μη άλλες τεχνικές εταιρείες.

Ο εκατομμυριούχος, λάτρης των αυτοκινήτων, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της πίστας Kinnekulle Ring στη Σουηδία, είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το Emily GT EV και ήταν τόσο εντυπωσιασμένος όσο φαίνεται να είναι και όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να κάτσουν στη θέση του οδηγού.

Advertisement

Αλλά φαινόταν ακόμα πιο εντυπωσιασμένος από τις προσπάθειες της ομάδας μηχανικών της NEVS να τελειώσει το αυτοκίνητο, ακόμα και όταν ήξεραν ότι οι δουλειές τους ήταν στον αέρα.

«Έχουν βάλει εργασία τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια, παρόλο που ήξεραν ότι μπορεί να μην τους είχε μείνει η δουλειά σε έξι μήνες. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για όλους τους εμπλεκόμενους, που έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά», τόνισε ο Άντερσον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο επόμενο βήμα που θα έκανε η NEVS για τη Saab
Μήπως με το Emily θα ξαναδούμε τη Saab; (+video)
SAAB: Το φάντασμά της υπάρχει και εξακολουθεί να ταλαιπωρεί