Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού οφείλεται η αναμονή σε σημαντικά έργα στην Αττική;

Ελλάδα 6:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πού οφείλεται η αναμονή σε σημαντικά έργα στην Αττική;

ΝΕΑ

Πού οφείλεται η αναμονή σε σημαντικά έργα στην Αττική;

ΝΕΑ

Σε αναμονή παραμένουν οι Πρότυπες Προτάσεις που έχουν γίνει για μεγάλα οδικά έργα στην Αττική.

Advertisement
Advertisement

Στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ερωτηθείς ο επικεφαλής του Ομίλου, Γιώργος Περιστέρης, σχετικά με αυτή την καθυστέρηση, σημείωσε ότι έχουν γίνει σειρά από προτάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, υπάρχει το πρώτο πακέτο προτάσεων που έχει γίνει από κοινού με τις ΑΒΑΞ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο, Ραφήνα και την Σήραγγα Ηλιούπολης, που αφορά τους λεγόμενους «Νέους Οδικούς Άξονες Αττικής».

Επίσης, υπάρχει και η πρόταση που έχει υποβάλλει μόνη της η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την Παράκαμψη Αττικής με την δημιουργία του νέου αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Οινόφυτα, που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σημαντική αποσυμφόρηση στο κυκλοφοριακό χάος του Κηφισού.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση ή κάποια επαφή με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τα έργα αυτά είναι ψηλά στην ατζέντα των κατασκευαστικών Ομίλων, ενώ από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείο διατυπώνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξή τους και για τις συγκεκριμένες προτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα απίστευτο έργο γίνεται στην Λευκάδα
Πότε θα ολοκληρωθεί το βόρειο τμήμα του Ε65;
Το 2024 ορόσημο για 10 μεγάλα έργα