Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού επένδυσε τα χρήματά της η Toyota;

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού επένδυσε τα χρήματά της η Toyota;

ΝΕΑ

Πού επένδυσε τα χρήματά της η Toyota;

ΝΕΑ

H Toyota πραγματοποίησε μια μεγάλη επένδυση, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας θα φανούν στο άμεσο μέλλον. Έχει ήδη ξεκινήσει (όπως είχε ήδη προαναγγείλει), να κατασκευάζει σύγχρονους βενζινοκινητήρες στο εργοστάσιο της που είναι εγκατεστημένο στην Πολωνία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Να σημειωθεί πως η Toyota σχεδίαζε εδώ και πολύ καιρό να ανανεώσει τα σύνολα βενζίνης, γι αυτό ακριβώς το λόγο η επένδυσή της ξεπέρασε τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αν αναλογιστεί κανείς πως είχε ήδη στη γκάμα της αξιόλογους κινητήρες.

Ποια είναι αυτά τα κινητήρια σύνολα που θα φτιάχνονται στο εργοστάσιο της Πολωνίας; Πρόκειται για το νέο μοτέρ βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί από το Yaris και το Auris μέχρι και το Avensis.

Advertisement
Advertisement

Επίσης νέο φρούτο θα αποτελεί και ο νέος βενζινοκινητήρας 1,8 λίτρων, που πρόκειται να συνδυαστεί με το υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής εταιρίας. Αποδέκτες του συγκεκριμένου κινητήρα θα είναι τα Auris, Prius αλλά C-HR.

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, οι κατασκευαστικοί κολοσσοί, προτού πεινάσουν μαγειρεύουν. Κάθε τους κίνηση έχει μελετηθεί εξονυχιστικά, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη, κάπως έτσι χτίζεται η εμπορική επιτυχία.