Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε ξεκινούν τα έργα στον άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη;

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε ξεκινούν τα έργα στον άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη;

ΝΕΑ

Πότε ξεκινούν τα έργα στον άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη;

ΝΕΑ

Οι εξελίξεις στην προετοιμασία του έργου και το καθοριστικό σημείο, για να τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Σε φάση ωρίμανσης περνούν οι οριστικές μελέτες για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη στην Μεσσηνία.

Όπως προκύπτει από τις έως τώρα πληροφορίες, αυτή την εποχή οριστικοποιούνται πολλές από τις μελέτες, ενώ ολοκληρώνονται και οι προτάσεις (επί των μελετών) από τον ανάδοχο που αφορούν τεχνικά ζητήματα.

Μέσα στον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα έχουν δοθεί όλες οι προτάσεις από το σχήμα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – INTRAKAT, που έχει αναλάβει το έργο και οι οποίες θα εξεταστούν από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Στο επόμενο στάδιο, θα ενσωματωθούν στις υπάρχουσες μελέτες του έργου και σύμφωνα με την ΑΕΠΟ που διαθέτει. Τροποποίηση στην ΑΕΠΟ μπορεί να υπάρξει, εφόσον κάποια από τις προτάσεις διαφοροποιείται σημαντικά από τις υφιστάμενες μελέτες.

Ένα σημείο που μπορεί να ανατρέψει το χρονοδιάγραμμα του έργου, είναι η παράδοση των χώρων. Αυτή πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον νόμο 7α (αναγκαστική απαλλοτρίωση) για να μπορέσει το έργο να ξεκινήσει στο σύνολό του. Συνεπώς, η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, είναι καθοριστική για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Το κόστος του έργου, που βάσει χρονοδιαγράμματος θα ολοκληρωθεί σε μι 4ετία, όπως αυτό εγγράφεται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών είναι 311,23 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση συνολικά σχεδόν 50 χιλιομέτρων, από την Καλαμάτα μέχρι την Μεθώνη. Τα πρώτα χιλιόμετρα αφορούν ανακατασκευή του υφιστάμενου άξονα, ενώ τα περισσότερα χιλιόμετρα αφορούν στην δημιουργία νέου δρόμου.