Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που ξεκινά το… σκάψιμο ο Μετροπόντικας; (+vid)

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Που ξεκινά το… σκάψιμο ο Μετροπόντικας; (+vid)

ΝΕΑ

Που ξεκινά το… σκάψιμο ο Μετροπόντικας; (+vid)

ΝΕΑ

Στην Αθήνα πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη που θα εξυπηρετεί επιπλέον 340.000 επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Από την Κατεχάκη θα ξεκινήσει το… ταξίδι του ο πρώτος Μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό. Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης ανέβασε στα social media ένα βίντεο με φωτογραφίες του μετροπόντικα λίγο πριν πιάσει δουλειά στην Αθήνα.

Advertisement
Advertisement

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Καραγιάννης: «Ο πρώτος μετροπόντικας της Γραμμής 4 του Μετρό θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κατεχάκη. Ένα σημαντικό ορόσημο καθώς θα σημάνει την έναρξη του βασικού κατασκευαστικού έργου. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη που θα εξυπηρετεί επιπλέον 340.000 επιβάτες υλοποιείται στην Αθήνα

 53.000 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους

Advertisement

Τα πλεονεκτήματα της Γραμμής 4 του Μετρό είναι πολλά τόσο για το περιβάλλον όσο και για τα νεύρα των οδηγών που προκαλούνται από τις πολλές ώρες αναμονής στα μποτιλιαρίσματα.

Advertisement

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η ολοκλήρωση της Γραμμής 4 θα εξυπηρετεί πάνω από 340.000 επιβάτες ημερησίως, περισσότερα από 53.000 λιγότερα αυτοκίνητα την ημέρα θα κυκλοφορούν στους δρόμους, 318 λιγότεροι τόνοι διοξειδίου του άνθρακα την ημέρα θα εκλύονται στην ατμόσφαιρα και 1.216 MWh ενέργειας θα εξοικονομούνται καθημερινά.

Επίσης τα Εξάρχεια θα “μετατραπούν” σε μια πλατεία με περισσότερο πράσινο, οργανωμένη και με ένα σταθμό μετρό, σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον. Οι κάτοικοι σε 6,5 λεπτά θα βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο ή σε 7,5 λεπτά στο Άλσος Βεΐκου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται νέες γραμμές και σταθμοί στο Μετρό της Αθήνας
Οι νέοι σταθμοί του Μετρό αύξησαν τη μέση ταχύτητα των ΙΧ!
Πότε ξεκινούν τα έργα σε Αιγάλεω, Μετρό και Αττική Οδό

Advertisement