Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί η Lamborghini Urus PHEV;

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα παρουσιαστεί η Lamborghini Urus PHEV;

ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί η Lamborghini Urus PHEV;

ΝΕΑ

Η Urus είναι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της Lamborghini, αυτή που αποτελεί τον πόλο έλξης για τους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές τής εταιρείας. Για τον λόγο αυτό προετοιμάζεται και η εξηλεκτρισμένη εκδοχή της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Lamborghini, οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της πέρυσι ήταν 8.405 μονάδες, αριθμός ρεκόρ στην ως τώρα ιστορία της, καθώς ήταν κατά 13% περισσότερες από τις αντίστοιχες του 2020. Από αυτές, οι 5.021 αφορούσαν στην Urus, οι 2.586 στη Huracan και οι 798 στην Aventador.

Με δεδομένο ότι το SUV μοντέλο από τη Sant’Agata αποδείχθηκε «χρυσωρυχείο» για την εταιρεία, τα στελέχη της Lamborghini φροντίζουν να το διατηρούν στην αυτοκινητική επικαιρότητα. Έτσι, έχει αρχίσει η εξέλιξη της Plug-in Hybrid έκδοσής της και τα πρωτότυπα οχήματα ήδη κάνουν την εμφάνισή τους στον δρόμο.

Lamborghini Urus «Graphite Capsule».

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές αναφέρουν ότι σε αυτά διακρίνονται διαφορετικής σχεδίασης φωτιστικά σώματα, παρά το έντονο καμουφλάζ που υπάρχει στο αμάξωμα. Επίσης, οι αλλαγές αφορούν και στους προφυλακτήρες.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρουν όσοι έχουν δει από κοντά ή έχουν φωτογραφίσει τα πρωτότυπα της Urus, στο πίσω αριστερό μέρος του αμαξώματός τους είναι εμφανής η μικρή θύρα που καλύπτει την υποδοχή για την εισαγωγή του καλωδίου φόρτισης των μπαταριών του Plug-in Hybrid συστήματος.

Αυτό, πιθανότητα θα προέρχεται από το αντίστοιχο που χρησιμοποιείται στην Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid (θυμίζουμε ότι η Lamborghini ανήκει στον Όμιλο Volkswagen). Στη συγκεκριμένη έκδοση του γερμανικού μοντέλου αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 680 ίππους και τόση αναμένεται να είναι (τουλάχιστον) και στην Urus Plug-in Hybrid.

Advertisement

Βεβαίως, αυτό αποτελεί εκτίμηση, προς το παρόν, καθώς οι άνθρωποι της Lamborghini δεν αναφέρουν οτιδήποτε αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ τής Urus. Όπως εκτίμηση αφορά και το ενδεχόμενο ότι το ιταλικό super SUV θα διατίθεται και σε πιο ισχυρή εκδοχή η οποία θα αποδίδει περισσότερους από 820 ίππους, πάντα με το συγκεκριμένο κινητήριο σύστημα.

Η Lamborghini Urus Plug-in Hybrid αναμένεται να παρουσιαστεί εντός τού 2023, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Lamborghini Countach LPI 800-4
«Διαβολική» νέα Lamborghini Urus S
Η Lamborghini που σε πάει Σαντορίνη σε μια ώρα