Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε παρουσιάζεται επίσημα το αυτοκίνητο της Sony;

Ελλάδα 3:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε παρουσιάζεται επίσημα το αυτοκίνητο της Sony;

ΝΕΑ

Πότε παρουσιάζεται επίσημα το αυτοκίνητο της Sony;

ΝΕΑ

H προ μηνών ανακοίνωση συνεργασίας της Sony με τη Honda για την εξέλιξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της πρώτης έθεσε τις βάσεις για την κατασκευή του. Πλέον, αναμένουμε την παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

Η Sony, μάς εξέπληξε, αρχικά, με την ανακοίνωσή της για την απόφασή της να εμπλακεί στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σε δεύτερο στάδιο, αυτό συνεχίστηκε με την επιβεβαίωση της συνεργασίας της με τη Honda και την ίδρυση της εταιρείας Sony Honda Mobility η οποία θα αναλάβει να το εξελίξει και να το κατασκευάσει.

Έτσι, το πρώτο αυτοκίνητο του ιαπωνικού τεχνολογικού κολοσσού, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, έχει μπει ήδη σε διαδικασία εξέλιξης και καθορισμού τής τελικής σχεδίασής του. Πλέον, αυτό που απομένει είναι να δούμε πότε θα είναι έτοιμο για να αρχίσουν οι πωλήσεις του.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2026, αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ και από το δεύτερο μισό εκείνης της χρονιάς στην ιαπωνική, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Yasuhide Mizuno, Διευθύνων Σύμβουλός της νεοσύστατης εταιρείας και ανώτατο στέλεχος της Honda. Όπως διευκρίνισε, το αυτοκίνητο της Sony θα αρχίσει να διατίθεται πρώτα στην ιαπωνική αγορά.

Θυμίζουμε ότι τόσο αυτή όσο και η Honda θα επενδύσουν από πέντε δισεκατομμύρια γιεν έκαστη (περίπου 35,3 εκατομμύρια ευρώ έκαστη, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για τη διαδικασία εξέλιξης του οχήματος και δημιουργίας των κατάλληλων εγκαταστάσεων για την κατασκευή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιστορική συμφωνία Honda και Sony για τα ηλεκτρικά
H Honda θα «χτίσει» στην πλατφόρμα της Sony
Το Prologue EV είναι το πρώτο της συνεργασίας Honda – GM