Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι πρέπει να περιμένουμε από τη συνεργασία Sony και Honda;

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι πρέπει να περιμένουμε από τη συνεργασία Sony και Honda;

Mobility

Τι πρέπει να περιμένουμε από τη συνεργασία Sony και Honda;

Mobility

Η νέα στρατηγική κοινοπραξία θα φέρει τη Sony και τη Honda σε θέση να συνεισφέρουν σε μεμονωμένους τομείς ανάλογα με την εξειδίκευση της κάθε μιας.

Advertisement
Advertisement

Η Sony θα εργαστεί κυρίως στον τομέα της εξέλιξης λογισμικού για όλες τις λειτουργίες του νέου αυτού αυτοκινήτου, την παραγωγή του οποίου θα αναλάβει η Honda.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών προκειμένου να εργαστούν από κοινού σε μια νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων «ευθυγραμμίζει τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα και των δύο εταιρειών», δήλωσε η Honda, καθώς αμφότερες εργάζονται για να παρουσιάσουν το πρώτο τους αυτοκίνητο το 2025.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο ιαπωνικές μάρκες έκαναν μια τολμηρή κίνηση για να συνδυάσουν τις ικανότητές τους, που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη λογισμικού από τη μία και την τεχνογνωσία στην παραγωγή αυτοκινήτων από την άλλη. Η Sony έδειξε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της για τα αυτοκίνητα, το 2020 στην CES στο Λας Βέγκας, όταν αποκάλυψε το ηλεκτρικό Vision-S (φωτογραφίες).

Στη συνέχεια, η Sony επέστρεψε στην φετινή CES με το Vision-S O2 SUV και τώρα, στις αρχές του μήνα, η Honda και η Sony ανακοίνωσαν την έναρξη της κοινής τους προσπάθειας με τη δημιουργία μιας εταιρείας. Σκοπός της κίνησης αυτής, είναι η από κοινού εξέλιξη μοντέλων αλλά και οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και η παροχή υπηρεσιών κινητικότητας.

Advertisement

Η είσοδος της Sony στη νέα εποχή της αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία ορίζεται εν πολλοίς από το λογισμικό, φαίνεται πραγματικά λογική. Η εμπειρία της στην πώληση βιντεοπαιχνιδιών PlayStation θα φέρει ιδιαιτέρως χρήσιμα στοιχεία στην εξελικτική διαδικασία του κάθε νέου μοντέλου. Σκοπεύει δε να εξελίξει μια νέα πλατφόρμα κινητικότητας που θα αφορά στα μοντέλα της μάρκας.

Advertisement

Η Honda και η Sony δήλωσαν ότι το πρώτο τους αυτοκίνητο «θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα» και πρέπει να πούμε πως όλα δείχνουν πως θα είναι ικανό και για αυτόνομη οδήγηση. Η Honda αυτή την περίοδο εξελίσσει μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα με την ονομασία e:Architecture, η οποία αναμένεται στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα, ιδιαίτερη καμπάνια της Honda Moto (+video)
Έλεγχος σε 1,7 εκατομμύρια Honda
Η Sony θέλει να μετατρέψει τα αυτοκίνητα σε παιχνιδομηχανές