Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το νέο Suzuki Swift

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το νέο Suzuki Swift

ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το νέο Suzuki Swift

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο value for money αυτοκίνητα πόλης περνά στην επόμενη γενιά του για να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Swift μπορεί να έκανε την πρεμιέρα του στην έκθεση του Τόκιο με την ταμπέλα του concept, αλλά αυτό θα απέχει ελάχιστα από το μοντέλο παραγωγής που θα δούμε στους δρόμους την ερχόμενη άνοιξη. Κάπου τον Μάρτιο στην Ελλάδα.

Ενώ άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Ford, εξετάζουν το τέλος δημοφιλών μικρών μοντέλων, όπως το Fiesta που καταργήθηκε, η Suzuki δείχνει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Αντίθετα με την τάση, το μικρό αυτοκίνητο Swift της Suzuki έρχεται για να μείνει και να συνεχίσει με την τέταρτη γενιά.

Είναι εμφανές πως το νέο Swift κρατά τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία του παρόντος μοντέλου. Έχει γίνει αναβάθμιση σε ορισμένα σημεία και παραμένει η εντυπωσιακή μάσκα μαζί με τους κομψούς προβολείς, δίνοντας μια δυναμική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα βασικά νέα χαρακτηριστικά είναι η τοποθέτηση των λαβών των πίσω θυρών σε πιο συμβατική θέση. Παρ’ όλο που στην πινακίδα γράφει ότι το Swift είναι ένα concept, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το τελικό μοντέλο δεν θα έχει σημαντικές διαφορές από αυτό.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, υπάρχει μια κεντρική οθόνη αφής. Είναι πιθανό ο παραδοσιακός πίνακας οργάνων, που είναι δημοφιλής στην Ιαπωνία, να αντικατασταθεί με ψηφιακό σε ανώτερες εκδόσεις, ανταποκρινόμενος έτσι στις ευρωπαϊκές προτιμήσεις.

Advertisement

Το τρέχον Swift είναι βασίζεται στην πλατφόρμα HEARTECT της Suzuki (πρωτοεισήχθη το 2014). Αυτό το πλαίσιο έχει διευκολύνει τη χρήση ήπιου υβριδικού 12-volt και 48-volt.

Advertisement

Αναμένεται ότι το νέο Swift θα διατηρήσει αυτή τη δομή, υποδεικνύοντας ότι ένα πλήρως ηλεκτρικό Swift δεν βρίσκεται στα πλάνα για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Opel Corsa Electric ή Peugeot e-208.

Αν υπάρξει κάτι σε ηλεκτρικό Suzuki αυτό θα γίνει με κάποιο μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως το eVX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο νέο Suzuki θα είναι το πρωτότυπο eVX;
Suzuki VITARA: Το υβριδικό SUV που τερματίζει τις επιδόσεις
Suzuki S-CROSS: Πρακτικότητα και τεχνολογία Hybrid SUV στο maximum

Advertisement