Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το τρίθυρο i20;

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθει το τρίθυρο i20;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το τρίθυρο i20;

ΝΕΑ

Η Hyundai μας… αιφνιδίασε ευχάριστα όταν παρουσίασε την coupe έκδοση του νέου της σουπερμίνι. Οι κατασκευαστές συνηθίζουν να αφαιρούν απλά τις πίσω πόρτες και να τοποθετούν μεγαλύτερες για οδηγό – συνοδηγό, όταν κατασκευάζουν την τρίθυρη έκδοση. Στην περίπτωση όμως του i20, οι σχεδιαστές της Hyundai Ευρώπης (υπό την καθοδήγηση του Thomas Burkle) αφιέρωσαν πολλές ώρες για να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό αισθητικά αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μάσκα, προφυλακτήρες, γραμμές στο πλάι, πίσω φωτιστικά σώματα και αεροτομή, κολώνες, όλα είναι διαφορετικά. Μόνο τα εμπρός φώτα παραμένουν σχεδόν ίδια στο 3θυρο και το 5θυρο μοντέλο του i20. Έτσι η Hyundai κατάφερε να διαφοροποιήσει αισθητά τα δύο αμαξώματα, προσδίδοντας στο i20 Coupe την επιθυμητή sport εικόνα. Ταυτόχρονα το μήκους 4,04 m. αυτοκίνητο δεν χάνει τον πρακτικό του χαρακτήρα, όπως μαρτυρά ο μεγάλος για την κατηγορία χώρος αποσκευών, με όγκο 336 lt.

Το πεντάθυρο i20 αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάρτιο, με το τρίθυρο μοντέλο να ακολουθεί λίγους μήνες αργότερα. Η γκάμα των βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει το γνωστό 1.25 με 84 PS και 5άρι μηχανικό κιβώτιο, τον 1.4 ισχύος 100 PS και 6τάχυτο κιβώτιο, ενώ αργότερα μέσα στο 2015 θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις με το νέο 3κύλινδρο 1.0 turbo, απόδοσης 100 και 120 PS. Στην πλευρά των diesel οι επιλογές θα είναι δύο: ο 1.1 με 75 PS και ο 1.4 με 90 PS. Και βέβαια το i20 νέας γενιάς θα απολαμβάνει την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement