Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το Fiat Topolino;

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το Fiat Topolino;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το Fiat Topolino;

ΝΕΑ

Το εκκεντρικό όχημα πόλης που έχει άδεια μοτοποδηλάτου θα μπορεί να οδηγείται από νέους 16 ετών…

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα πόλης η αλλιώς μικροκινητικότητας έχουν αρχίσει σιγα σιγά να μπαίνουν στη ζωή μας, ενώ ολοένα και περισσότερα κάνουν την εμφάνισή τους τόσο σε αριθμό όσο και σε μοντέλα.

Ένα από τα οχήματα που αναμένουμε να έρθουν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες είναι το Fiat Topolino. Πρόκειται για ένα όχημα που βασίζεται στο γνωστό Citroen Ami, καθώς χρησιμοποιεί το ίδιο σασί αλλά και στοιχεία που ήδη γνωρίζουμε από το γαλλικό μικρό. Σχεδιαστικά ωστόσο το ιταλικό μοντέλο αφήνει το στίγμα του τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Με μήκος 2.53 μέτρα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί καλύπτοντας αποστάσεις 75 χιλιομέτρων με ανώτατη τελική ταχύτητα τα 45 χλμ./ώρα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά και την άδεια μοτοποδηλάτου που χρειάζεται για να κυκλοφορήσει μπορεί να οδηγηθεί από νέους ηλικίας από 16 ετών.

Advertisement
Advertisement

Άνοιξη του 2024

Το Fiat Topolino κατασκευάζεται στο Μαρόκο και αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από την εισαγωγική εταιρεία, προς την Άνοιξη του 2024.

Τιμολογιακά υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται κοντά στις τιμές του Ami, δηλαδή με το όφελος της κρατικής επιδότησης θα είναι διαθέσιμο με 7.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility: Ξεκινάει το πιο σημαντικό event για το αυτοκίνητο και την ηλεκτροκίνηση (υβριδικά)
Πτώση για βενζίνη, πετρέλαιο άνοδος για υβριδικά και ηλεκτρικά
Μπορούν τα ηλεκτρικά να κινηθούν μέσα σε πλημμύρα; (+video)

Advertisement