ΝΕΑ

Μπορούν τα ηλεκτρικά να κινηθούν μέσα σε πλημμύρα; (+video)

Ελλάδα 0:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπορούν τα ηλεκτρικά να κινηθούν μέσα σε πλημμύρα; (+video)

ΝΕΑ

Μπορούν τα ηλεκτρικά να κινηθούν μέσα σε πλημμύρα; (+video)

ΝΕΑ

Η θεωρία λέει ότι τα ηλεκτρικά έχουν σημαντικό πλεονέκτημα στην κίνηση σε πλημμυρισμένους δρόμους. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Advertisement
Advertisement

Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου μέσα πλημμυρισμένους δρόμους δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα του κόσμου Ακόμα και για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίοι πιθανόν να θεωρούν ότι λόγω της τεχνολογίας των ηλεκτροκινητήρων δεν πρόκειται να ξεμείνουν.

Παρόλο που τα ηλεκτρικά οχήματα δεν αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο να μπλοκάρει ο κινητήρας όπως συμβαίνει με τα συμβατικά, πρακτικά δεν είναι απρόσβλητα από πιθανές ζημιές από την έκθεση στο νερό.

Σε διάφορες περιπτώσεις, τα οχήματα Tesla έχουν καταγραφεί σε βίντεο να οδηγούν μέσα σε νερά πλημμυρών, δίνοντας την εντύπωση ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες συνθήκες αβίαστα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά δεν πρέπει να αποτελεί παράδειγμα ή να ενθαρρύνεται.

Ένα πρόσφατο βίντεο από την Κίνα παρουσιάζει ένα λευκό Tesla Model 3 να κινείται μέσα σε βαθιά νερά που καλύπτουν έναν αυτοκινητόδρομο.

Ο οδηγός φαίνεται να οδηγεί προσεκτικά, δημιουργώντας ένα κύμα, αλλά φαινομενικά αποφεύγοντας το νερό που ορμά πάνω από το καπό.

Advertisement

Ενώ το Model 3 μπορεί να τα κατάφερε να περάσει μέσα από το νερό χωρίς άμεσα προβλήματα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συνέπειες μπορεί να μην είναι άμεσα ορατές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει κάνει στο παρελθόν ισχυρισμούς σχετικά με την ικανότητα των οχημάτων Tesla να επιπλέουν για μικρά χρονικά διαστήματα και πρότεινε ότι το Cybertruck θα μπορούσε να διασχίσει ποτάμια, λίμνες, ακόμη και θάλασσες υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Advertisement

Τέτοιες δηλώσεις μπορεί να έχουν παραπλανήσει ορισμένους ιδιοκτήτες Tesla και να τους έχουν κάνει να νομίζουν ότι μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια μέσα από τα νερά των πλημμυρών.

Ωστόσο, η οδήγηση μέσα από τα νερά των πλημμυρών μπορεί να φέρει σοβαρές ζημιές. Το νερό μπορεί να εισχωρήσει σε κρίσιμα μηχανικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου, προκαλώντας ενδεχομένως ζημιές που μπορεί να γίνουν αντιληπτές μόνο αργότερα.

Σε μια περίπτωση, ένας ιδιοκτήτης Tesla οδήγησε μέσα από νερό για μικρό χρονικό διάστημα και λίγες ημέρες αργότερα, το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι το νερό είχε εισέλθει στο πακέτο της μπαταρίας, οδηγώντας σε διάβρωση.

Advertisement

Συμπερασματικά, οι ιδιοκτήτες Tesla και EV θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν να οδηγούν μέσα σε νερά πλημμυρών. Παρά ορισμένους ισχυρισμούς, αυτά τα οχήματα δεν είναι ανίκητα όταν πρόκειται για έκθεση στο νερό και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές ζημιές και κινδύνους για την ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Tesla Model 3 (+τιμές)
Η Tesla έκλεισε τα 20 και σας λέμε τα μυστικά της
H Tesla τώρα και στη Θεσσαλονίκη