Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο πρωτότυπο Neue Klasse X της BMW

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το νέο πρωτότυπο Neue Klasse X της BMW

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το νέο πρωτότυπο Neue Klasse X της BMW

ΝΕΑ

H BMW χρησιμοποίησε την καινούργια πλατφόρμα Neue Klasse για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου SUV οχήματος το οποίο θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Την πρώτη εφαρμογή της νέας πλατφόρμας Neue Klasse που δημιούργησε η BMW την είδαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την παρουσίαση του πρωτότυπου Neue Klasse Vision (φωτογραφίες). Με αυτό μας σύστησε τη σύγχρονη βάση για τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

Τώρα, πρόκειται να κάνει το ίδιο και για ένα νέο πρωτότυπο το οποίο έχει την ονομασία Neue Klasse X (δηλαδή, Cross). Αυτό θα παρουσιαστεί στις 21 Μαρτίου (τρέχοντος έτους), όπως ανακοίνωσε η BMW στον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το αμάξωμα του καινούργιου οχήματος θα έχει σχεδίαση η οποία θα μοιάζει με αυτή της iX. Από το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα προέλθει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της γερμανικής εταιρείας το οποίο θα αντικαταστήσει την iX3.

Advertisement
Advertisement

Θα είναι το πρώτο από τα συνολικά έξι καινούργια αυτοκίνητά της αυτής της τεχνολογίας κίνησης τα οποία που πρόκειται να αρχίσουν να παρουσιάζονται επίσημα από τα τέλη του 2025 και έπειτα.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες σχετικά με το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της BMW. Αυτά που γνωρίζουμε είναι ότι θα είναι πενταθέσιο και ότι η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των ηλεκτροκινητήρων του θα ξεπερνούν τους 600 ίππους, στην κορυφαία εκδοχή του.

Το επόμενο μοντέλο της BMW που θα δούμε μετά από αυτό θα είναι ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράθυρο το οποίο πιθανότατα θα ονομαστεί i3.

Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο τα στελέχη της εταιρείας θα επαναφέρουν στο αυτοκινητικό προσκήνιο την ονομασία του καινοτόμου ηλεκτρικού μοντέλου της το οποίο παρουσίασε το 2013 και σταμάτησε την παραγωγή του το 2022. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα προσδιορίζει την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της Σειράς 3.