Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρωσική επίθεση με το Lada Niva – Πότε έρχεται;

Ελλάδα 23:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρωσική επίθεση με το Lada Niva – Πότε έρχεται;

ΝΕΑ

Ρωσική επίθεση με το Lada Niva – Πότε έρχεται;

ΝΕΑ

Όπως και να το κάνουμε το Niva της Lada είναι ένα από τα πιο γνωστά 4×4 της αγοράς (ασχέτως ποιότητας και δυνατοτήτων) και η ρωσική εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει την 3η γενιά μέσα στο 2018.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αφότου το ρούβλι κατρακύλησε η αγορά αυτοκινήτου της Ρωσίας παρουσιάζει ραγδαία πτώση, αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει την Lada από το να λανσάρει νέα μοντέλα. Όπως είναι το Vesta (ένα οικογενειακό μικρομεσαίο) και τo XRAY (ένα crossover μοντέλο). Μάλιστα, σε περίπου 2-3 χρόνια η Lada σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου Niva 4×4 που θα προσφέρεται και με πέντε πόρτες, ενώ την κίνηση θα αναλαμβάνει ένα ισχυρότερο μοτέρ που θα αντικαταστήσει αυτό των 1.700 cc με τα 83 άλογα.

Πιθανότατα, το μοτέρ αυτό να προέρχεται από το XRAY (1.600 cc με 106 PS), ενώ έκπληξη θα αποτελούσε η εμφάνιση μίας ντίζελ έκδοσης. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε θα χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως ο 1.500άρης ντίζελ της Renault, ενώ το μεγάλο ατού του νέου Niva θα είναι η μόνιμη τετρακίνηση με μηχανικό κιβώτιο. Εδώ να πούμε πως η Lada ανήκει στον όμιλο Avtovaz, του οποίου το μεγαλύτερο μετοχικό κεφάλαιο ανήκει στον όμιλο Renault-Nissan.

Advertisement
Advertisement