Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Volkswagen Tiguan θα είναι και ηλεκτρικό

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Volkswagen Tiguan θα είναι και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το επόμενο Volkswagen Tiguan θα είναι και ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιο που εφαρμόζει πλέον η Volkswagen περιλαμβάνει τη δημιουργία και της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του Tiguan, ενός μοντέλου που αποτελεί ισχυρό εμπορικό «χαρτί» στην γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Το Tiguan, παρουσιάστηκε επίσημα από τη Volkswagen το 2007 ως η τευτονική «απάντηση» στην τότε νεοσύστατη κατηγορία των crossover οχημάτων, δηλαδή αυτών που είχαν μικρότερες διαστάσεις από τα (τετρακίνητα) SUVs της εποχής και ήταν δικίνητα.

Όπως έγινε γνωστό, 19 χρόνια αργότερα έκτοτε, το 2026, θα παρουσιαστεί η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου. Αυτό θα συμβεί στην επόμενη γενιά του, την τρίτη κατά σειρά, η οποία εξελίσσεται ήδη. Αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί εντός τού 2023 στις εκδοχές της με τους θερμικούς κινητήρες.

Οι δοκιμές εξέλιξής τού νέου μοντέλου συνεχίζονται και στον Αρκτικό Κύκλο, στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας. Το καινούργιο Tiguan βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB Evo» η οποία παρέχει τη δυνατότητα ύπαρξης και εξηλεκτρισμένης έκδοσης με υβριδικής διάταξης κινητήρα ή και Plug-in υβριδικής διάταξης.

Advertisement
Advertisement

Βεβαίως, η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή τού νέου μοντέλου θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB Plus», προφανώς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt το πιθανότερο είναι να ονομαστεί αυτή ID. Tiguan, διατηρώντας την ονομασία του και έχοντας το πρόθεμα  «ID».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Oliver Blume, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί και το ID. Golf το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025. Με αυτόν τον τρόπο η Volkswagen θα διατηρήσει τόσο την ονομασία τού εμβληματικού μικρομεσαίου μοντέλου της και στη νέα εποχή τής αυτοκίνησης όσο και του Tiguan.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως τώρα, τη σχεδίαση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ID. Tiguan θα αναλάβει ο Andreas Mindt, ο νέος Διευθυντής  Σχεδιασμού τού Ομίλου, ο οποίος μετακινήθηκε επαγγελματικά στα καινούργια καθήκοντά του από την Bentley. Τέλος, η κατασκευή του θα γίνεται στο σύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στο Wolfsburg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα για όλους από τη Volkswagen
Η άποψη της Volkswagen για το υδρογόνο
Έτσι είναι το αναβαθμισμένο Volkswagen Touareg

Advertisement