Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα το νέο Smart;

Ελλάδα 6:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα το νέο Smart;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε στην Ελλάδα το νέο Smart;

ΝΕΑ

Το Smart που ξέραμε έχει αλλάξει καθώς έχει συνεργαστεί με την Geely και πλέον είναι πεντάθυρο, γρήγορο και μόνο ηλεκτρικό…

Advertisement
Advertisement

Δεν χωρά αμφιβολία πως το κλασικό διθέσιο Smart που όλοι ξέρουμε είναι ένα από τα πιο πετυχημένα αυτοκίνητα πόλης που έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας. Μικρό, εύκολο στην οδήγηση και θα λέγαμε παιχνιδάκι για όσους ήξεραν τι θέλουν να αποκτήσουν.

Το κλασικό όμως Smart που ξέραμε σταμάτησε να πωλείται, όμως το κοινό συνεχίζει να το αγοράζει ως… μεταχειρισμένο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι, το 2023 άλλαξαν χέρια 1.222 μεταχειρισμένα Smart, όταν ο αριθμός των καινούργιων άγγιξε μόλις τα 77.

Πλέον η μάρκα έχει αλλάξει και με την κινεζική Geely στην μετοχική σύνθεση της Smart περιμένουμε κάτι καινούργιο. Το νέο μοντέλο από το «πάντρεμα» των δύο εταιρειών ονομάζεται Smart #1 και είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Το συγκεκριμένο έχει μήκος 4,3 μέτρα, εφοδιάζεται με την ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το Volvo EX30 (ανήκει στην Geely) ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί ακόμα και πέντε επιβάτες.

Τιμή στα 30.000 ευρώ;

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με 272 και 428 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση η κίνηση μεταδίδεται από τους πίσω τροχούς ενώ στη δεύτερη από τους τέσσερις. Αναφορικά με την αυτονομία, η μπαταρία με χωρητικότητα τα 66kWh θα μπορεί να προσφέρει χιλιομετρική απόσταση έως 420 χιλιόμετρα, σύμφωνα πάντα με την Smart.

Το πρώτο Smart νέας γενιάς έχει ξεκινήσει να διατίθεται σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης ενώ στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto το περιμένουμε μετά το καλοκαίρι.

Στην Γερμανία πωλείται από 37.490 ευρώ και αν αυτή η τιμή ισχύει στην Ελλάδα, τότε μαζί με την κρατική επιδότηση των 8.000 ευρώ, ίσως κυμανθεί κοντά στα 30.000 ευρώ.