Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα αρχίσει η παραγωγή του Tesla Cybertruck;

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα αρχίσει η παραγωγή του Tesla Cybertruck;

ΝΕΑ

Πότε θα αρχίσει η παραγωγή του Tesla Cybertruck;

ΝΕΑ

Το Cybertruck, το ιδιότυπο αμιγώς ηλεκτρικό pickup όχημα της Tesla, δεν έχει μπει ακόμα στην παραγωγική διαδικασία, παρά τις κατά καιρούς σχετικές ανακοινώσεις τής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ήταν το 2019 όταν ο Elon Musk παρουσίασε το πρωτότυπο του Cybertruck. Έκτοτε, η εταιρεία (κατά βάσει ο ίδιος, δηλαδή), ανακοίνωνε την αναμενόμενη έναρξη της παραγωγής του, για να ακολουθήσει λίγο καιρό αργότερα η γνωστοποίηση της αναβολής της.

Για μία ακόμα φορά, η Tesla ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το Cybertruck θα αρχίσει να κατασκευάζεται προς τα τέλη του 2023, δηλαδή έπειτα από έναν χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη δημοσίευση έγινε περίπου έναν μήνα αργότερα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της αμερικανικής εταιρείας προς τους μετόχους της για το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Τότε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε ειπωθεί ότι γίνονται οι κατάλληλες εργασίες στο εργοστάσιο της Tesla στο Austin, στην πολιτεία του Τέξας, για την παραγωγή ενός καινούργιου μοντέλου της από τα μέσα του 2023.

Παρών ήταν και ο Musk ο οποίος απευθυνόμενος στους μετόχους δήλωσε ότι «είναι ο τελευταίος γύρος για το Cybertruck».

Advertisement

Τόσο η δήλωση αυτή όσο και το γεγονός ότι επισημοποιήθηκε η συνεργασία με την ιταλική IDRA Group η οποία θα προμηθεύει την Tesla με τις γιγάντιες πρέσες 9.000 τόνων που απαιτούνται για τη μορφοποίηση του αμαξώματος του pickup οχήματος δείχνουν πώς κάτι έχει αρχίσει να κινείται προς την έναρξη παραγωγής του.

Advertisement

Επίσης, στο ενημερωτικό δελτίο τής Tesla προς τους μετόχους, πλάι στο όνομα του Cybertruck πλέον υπάρχει η ένδειξη «Tooling» η οποία σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του, η οποία υπάρχει πιθανότητα να γίνει πράξη όντως από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, έστω και σε περιορισμένο αριθμό αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η καυστική (και έξυπνη) διαφήμιση της Renault με αφορμή το Tesla Semi
Ποιές αλλαγές δρομολογεί ο Elon Musk στο Twitter;
Γιατί καθυστερεί η αυτόνομη οδήγηση της Tesla;

Advertisement