Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα αποκαλυφθεί το Audi e-tron GT (video)

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα αποκαλυφθεί το Audi e-tron GT (video)

ΝΕΑ

Πότε θα αποκαλυφθεί το Audi e-tron GT (video)

ΝΕΑ

Αυξάνεται η προσμονή για την επίσημη παρουσίαση του ισχυρού τετράθυρου κουπέ, με την Audi να ανακοινώνει την προγραμματισμένη ημερομηνία και να μας δίνει μια ακόμη πρόγευση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αδειάζει σιγά-σιγά η κλεψύδρα για την πλήρη αποκάλυψη του ισχυρού ηλεκτρικού Audi e-tron GT, με την εταιρεία να… δίνει ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα.

Μετά από μια σειρά teaser φωτογραφιών και διάσπαρτων δηλώσεων των υπευθύνων της εταιρείας, το τετράθυρο κουπέ θα δει το φως της δημοσιότητας, με την Audi να επιδιώκει να το καταστήσει σε νέο σύμβολό της, κάτι αντίστοιχο με την 911 της Porsche.

To μοντέλο ήδη παράγεται στις εγκαταστάσεις Bollinger Hofe στο Necharsulm της Γερμανίας, όπου κατασκευάζεται ήδη το Audi R8 αλλά και οι υβριδικές/plug-in υβριδικές εκδόσεις των Audi A6, A7 και A8.

Advertisement
Advertisement

audi e-tron gt teaser

Στην εν λόγω εγκατάσταση, μάλιστα, «γυρίστηκε» ένα βίντεο, στο οποίο καταδεικνύεται η διαδικασία ανάπτυξης του ισχυρού ηλεκτρικού, όπως και κάποια χαρακτηριστικά του αμαξώματός του, όπως είναι τα φωτιστικά σώματα, οι εντυπωσιακές ζάντες και η έντονη κλίση της οροφής.

“Με το Audi e-tron GT, παράγουμε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που θα κατασκευαστεί σε γερμανική τοποθεσία και, συνεπώς, κάνουμε ένα τεράστιο βήμα προς το μέλλον”, είχε αναφέρει πρόσφατα ο Δευθυντής του εργοστασίου Helmut Stettner. Σημειώνεται, μάλιστα, πως το Bollinger Hofe έχει μετατραπεί σε μονάδα eco-electricity, γεγονός που αποδεικνύει πως έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Advertisement

audi e-tron gt teaser

Όπως ανακοίνωσε η Audi, η αποκάλυψη του Audi e-tron GT είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου.

Advertisement

Σημειώνεται πως εκτός από το e-tron GT, η Audi αναπτύσσει και την… ακραία έκδοση “RS e-tron GT”, με την οποία συστηθήκαμε στη Ρόδο και γίναμε μάρτυρες των γρήγορων επιδόσεών του.

Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 646 ίππων και 830 Nm ροπής, οι οποίες επιτρέπουν στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,3 sec.

Ακολουθεί το βίντεο της Audi που γυρίστηκε στις εγκαταστάσεις Bollinger Hofe:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Νέο Audi Q2: Με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης

«Γυαλιά-καρφιά» δεκάδες Audi από την έκρηξη στη Βηρυτό (video)

Το πεντάστερο τεστ του Audi A3 (video)