Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχονται τα νέας γενιάς SDV αυτοκίνητα;

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχονται τα νέας γενιάς SDV αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Πότε έρχονται τα νέας γενιάς SDV αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο ανακοινώνουν ήδη το πότε ακριβώς θα δούμε στη γκάμα τους SDV.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν τι είναι το Software Defined Vehicle και κατά πόσο θα αποτελέσει μέρος της αυτοκίνησης μελλοντικά.

Τα αυτοκίνητα του οποίου οι λειτουργίες διαχειρίζονται πλήρως από το λογισμικό του, που προσθέτει λειτουργικότητα και ενεργοποιεί νέα χαρακτηριστικά κυρίως ή εξ ολοκλήρου μέσω λογισμικού.

Οι εταιρείες ερευνούν εδώ και χρόνια για αυτό και τώρα, έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν τη χρονολογία κατά την οποία θα παρουσιάσουν κάτι ανάλογο.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος VW είναι ο τελευταίος που το έκανε, με τον CEO, Oliver Blume να ανακοινώνει πως στόχος της εταιρείας για ένα SVD είναι το 2028. Επίσης, τόνισε ότι θα το δούμε πρώτα σε μοντέλα VW και Audi.

Κατασκευαστές όπως VW και Renault (ο γαλλικός Όμιλος θα παρουσιάσει ένα SVD το 2026), ευελπιστούν ότι η μετάβαση της έμφασης στο λογισμικό ενός αυτοκινήτου θα μειώσει σημαντικά τα κόστη εξέλιξης, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα.

Οι έρευνες δείχνουν ότι μέχρι το 2030 οι ψηφιακές υπηρεσίες θα παράγουν περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια βιομηχανία, ποσό που θα αυξηθεί στα 3,5 μέχρι το 2040.

Advertisement

Το ζήτημα είναι πως το να μετατρέψεις ένα αυτοκίνητο σε… smartphone με τροχούς απαιτεί έναν πλήρη επαναπροσδιορισμό της φιλοσοφίας και του τρόπου λειτουργίας μίας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πάροχοι των απαραίτητων υλικών πρέπει πια να είναι εντελώς διαφορετικοί, όπως και οι συνεργαζόμενες εταιρείες.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Oliver Blume, οι VW και Audi συνεργάζονται ήδη στενά με τον πάροχο λογισμικών τους Cariad, ο οποίος πρόκειται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του εγχειρήματος.