Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το πιο προσιτό ηλεκτρικό;

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το πιο προσιτό ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το πιο προσιτό ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Σε δύο περίπου μήνες αναμένεται να «πατήσει» στην Ελλάδα το Dacia Spring. Λίγο αργότερα θα έρθει και το ηλεκτρικό Renault Megane E-tech.

Advertisement
Advertisement

Ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δώσει μεγάλο βάρος σε αυτήν την τεχνολογία και από τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται πως τα μερίδια αυξάνουν μήνα με το μήνα.

Αυτή τη στιγμή σχεδόν όλες οι μάρκες διαθέτουν στη γκάμα τους ηλεκτρικά μοντέλα, καλύπτοντας, καθημερινές ανάγκες μέχρι και ανάγκες… σπορ οδήγησης.

Η Renault αν και είναι από τις πρώτες μάρκες που παρουσίασαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην Ελλάδα δεν έχει μέχρι στιγμής, καμία επίσημη παρουσία. Εξαίρεση αποτελούν κάποια αυτοκίνητα που έχουν εισαχθεί από εμπόρους αλλά μέχρι… εκεί.

Advertisement
Advertisement

Το ερωτηματικό παραμένει, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται πότε η γαλλική φίρμα θα ξεκινήσει να εισάγει και διανέμει ηλεκτρικά και στη χώρα μας. Να σημειώσουμε πως μαζί με τη Renault ακολουθεί και η Dacia που διαθέτει το Spring. Ένα μοντέλο που πρόσφατα ο φακός του Newsauto το απαθανάτισε επί ελληνικού εδάφους.

Έρχεται… Άνοιξη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία ΤΕΟΡΕΝ, έχει πάρει την τελική απόφαση και σύντομα θα δούμε τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα, τόσο με το σήμα της Renault όσο και της Dacia. Την αρχή θα κάνει η Dacia με το Spring. Όπως λέει και το όνομα του μοντέλου θα το δούμε προς τα μέσα της Άνοιξης.

Το συγκεκριμένο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα προσιτό για ηλεκτρικό. Ενδεικτικά θα κοστίζει μαζί με την επιδότηση κοντά στα 17.000 ευρώ, ίσως και πιο κάτω.

Τι φέρνει η Renault

Advertisement

Από την πλευρά της Renault αναμένουμε το Megane E-tech. Η παραγωγή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, οπότε τα πρώτα αυτοκίνητα θα έρθουν στην Ελλάδα λίγο πριν από το καλοκαίρι.

Οι τιμές του γαλλικού αυτοκινήτου ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές, κάτι που αναμένουμε μέσα στον Απρίλιο από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτροκίνηση: Τι ζητούν τα συνεργεία οχημάτων
Live: Δείτε τις τιμές των καυσίμων γύρω σας και επιλέξτε
Τρείς μισθούς δίνει η Tesla στους Ουκρανούς εργαζομένους της για να πολεμήσουν