Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με έμπνευση από τα… Ελληνικά F-35

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με έμπνευση από τα… Ελληνικά F-35

ΝΕΑ

Με έμπνευση από τα… Ελληνικά F-35

ΝΕΑ

Η McLaren εμπνέεται από τα F35 και ξεκινάει συνεργασία με την Skunk Works η οποία έχει κατασκευάσει τα πιο μυθικά αεροπλάνα που έχουν πετάξει ποτέ!

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία συνεργασία που μοιάζει βγαλμένη από όνειρο για όσους αγαπούν εξίσου τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα. Και όχι κάποια τυχαία αυτοκίνητα και αεροπλάνα.

Από τη μια έχουμε την McLaren με τα δικά της supercars. Και από την άλλη το τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin, από τα σχεδιαστήρια του οποίου έχουν βγει μερικά από τα πιο εμβληματικά αλλά και σλυγχρον αεροπλάνα, όπως τα F35, όμοια με αυτά που θα προμυθευτεί η Ελλάδα…

Το ίδιο τμήμα έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει μεταξύ άλλων το SR-71 Blackbird και το F22 .

Advertisement
Advertisement

Σε τι μπορούν λοιπόν να συνεργαστούν οι δύο εταιρίες. Η αρχική ιδέα είναι να πάρει η ΜcLaren το λογισμικό που χρησιμοποιεί για τον σχεδιασμό αεροπλάνων της Lockheed και κάνοντας τις ανάλογες τροποποιήσεις, να το χρησιμοποιήσει για τα αυτοκίνητά της.

Αν σκεφτούμε ότι το SR-71 Blackbird είναι ο κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ ταχύτητας με 3,3 Mach, τότε είναι προφανές ότι η McLaren έχει στόχο να πάρει ιδέες για την αεροδυναμική των αυτοκινήτων της και την επίτευξη υψηλών ταχυτήτων.

Advertisement

Ο τεχνικός διευθυντής της McLaren, Darren Goddard, δήλωσε ότι ελπίζει πως πρόκειται για την εκκίνηση μιας μακρόπνοης συνεργασίας η οποία θα ωφελήσει την εξέλιξη της μάρκας και των αυτοκινήτων της για τα επερχόμενα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Έτσι και αλλιώς οι δύο εταιρίες βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, με την McLaren να έχει στο παρελθόν σημαντικά ρεκόρ (με την F1) ενώ στις μέρες μας τα αυτοκίνητά της είναι πραγματικά “αεροπλάνα” σε επιδόσεις και οδηγικά χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η McLaren (ξε)πούλησε σπάνια αυτοκίνητά της;
McLaren: Ποιος θα πάρει αυτό το μονοθέσιο της F1;
Τελικά, η McLaren θα υποκύψει στα SUVs;

Advertisement