Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται η έκδοση diesel του νέου Ford Raptor;

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται η έκδοση diesel του νέου Ford Raptor;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται η έκδοση diesel του νέου Ford Raptor;

ΝΕΑ

Το επιβλητικό Pick-up με τον εκκεντρικό χαρακτήρα και το επιβλητικό ντιζάιν είναι πλέον διαθέσιμο στην Ελλάδα και με κινητήρα πετρελαίου στην δεύτερη του γενιά…

Advertisement
Advertisement

Μία έκδοση που περιμένουν με μεγάλη αγωνία οι φίλοι των Pick-up οχημάτων είναι το Ford Raptor αλλά με τον κινητήρα diesel. Αρχικά η συγκεκριμένη έκδοση στη νέα του γενιά, ήταν να έρθει στη χώρα μας το καλοκαίρι αλλά υπήρξε καθυστέρηση. Οι μήνες όμως… πέρασαν και πλέον το Ford Raptor diesel βρίσκεται ήδη επί ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, τα πρώτα αυτοκίνητα ήρθαν στη χώρα μας πριν από λίγες ημέρες και τις επόμενες θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις σε όσους τα έχουν παραγγείλει. Ο αριθμός είναι μικρός αλλά τις επόμενες εβδομάδες θα εισαχθούν και άλλα οχήματα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της ζήτησης.

Η δεύτερη γενιά του Raptor με τον κινητήρα βενζίνη χωρητικότητας 3.0 λίτρων πωλείται σχεδόν ένα χρόνο. Η εν λόγω έκδοση αποδίδει 292 ίππους και δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη γενιά που ήταν διαθέσιμη μόνο με πετρελαιοκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Διαφορές με τη βενζίνη

Συγκριτικά με την έκδοση diesel, υπάρχουν αρκετές διαφορές όσον αφορά στη νέα γενιά. Οι σημαντικότερες επικεντρώνονται στις αναρτήσεις FOX όπου το diesel εφοδιάζεται με αυτήν που είχε και στην πρώτη γενιά ενώ η βενζίνη διαθέτει καινούργια ανάρτηση. Από εκεί και πέρα ο οδηγός δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ρυθμίσεις της ανάρτησης, του τιμονιού αλλά και του ήχου της εξάτμισης από το τιμόνι. Επιπλέον, εξξωτερικά διαφέρει και στις απολήξεις εξάτμισης καθώς η έκδοση diesel έχει μία αντί για δύο που συναντούμε στην βενζινοκίνητη έκδοση.

Να σημειώσουμε πως το μηχανικό σύνολο έχει χωρητικότητα 2.0 λίτρα, είναι bi-turbo, αποδίδει 205 ίππους και παράγει 500Nm ροπή.

Advertisement

Τιμολογιακά το diesel κοστίζει λίγο πάνω από τα 68.000 ευρώ, δηλαδή 5.000 λιγότερα από την βενζίνη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Ford Ranger για τις… φαβέλες
Η LaFerrari Aperta είναι η απόλυτη επένδυση
Είναι έξυπνοι οι Γιαπωνέζοι που καθυστερούν τα ηλεκτρικά;