Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε επιστρέφονται οι δασμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε επιστρέφονται οι δασμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

ΝΕΑ

Πότε επιστρέφονται οι δασμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

ΝΕΑ

Με τροπολογία του ΥΠΟΙΚ δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Λύση σε ένα πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η νέα νομοθεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε σχετική τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου σε νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr υπήρχαν εκατοντάδες εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία πληρούσαν την οδηγία ρύπων Euro3 ή και παλαιότερη ή δεν είχαν ΚΤΕΟ και σύμφωνα με το νέο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν μπορούσαν να εκδωθούν σε αυτά ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο εξαιτίας της ημερομηνίας εφαρμογής της νέας νομοθεσίας υπήρχαν εκατοντάδες παλαιά εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα τα οποία είχαν εκτελωνιστεί πληρώνοντας οι εισαγωγείς τους δασμούς αλλά οι κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών αρνούνταν να εκδώσουν ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας εξαιτίας των ελλείψεων που διαπίστωναν (ΚΤΕΟ, παλαιά οδηγία ρύπων).

Με την σχετική τροπολογία οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων μπορούν να τα επανεξάγουν σε άλλες χώρες και να τους επιστραφεί το Τέλος Ταξινόμησης που έχουν καταβάλει για να τα εκτελωνίσουν.

Ειδικότερα στο άρθρο 13 της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή αναγράφεται ότι: «Στο άρθρο 130 του νόμου 2960/2001 (Α’ 265) προστίθεται παρ. 11 ως εξής:

Advertisement

Το Τέλος Ταξινόμησης που βεβαιώθηκε και εισπράχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος επιστρέφεται σε περίπτωση οχημάτων τα οποία δεν ταξινομήθηκαν με συνέπεια να μην κυκλοφορήσουν στο εσωτερικό της χώρας λόγω εξαγωγής σε τρίτες χώρες ή αποστολής τους σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Δικαιούχος της επιστροφής είναι το πρόσωπο της παρ. 1 το οποίο κατέβαλε το Τέλος Ταξινόμησης με την κατά περίπτωση υποβολή του προβλεπόμενου από τις παρ.2 και 3 τελωνειακού παραστατικού. Το σχετικό δικαίωμα παρέχεται ύστερα από αίτηση του δικαιούχου στις αρμόδιες τελωνειακές αρχές.

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της ΑΑΔΕ καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και κάθε άλλο σχετικό με την επιστροφή του Τέλους Ταξινόμησης

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Μόλις 15 ΙΧ «έκοψαν» τα ΚΤΕΟ σε 1,94 εκατ. ελέγχους

Η Νέα Υόρκη πληρώνει καλά τους… ρουφιάνους!

Advertisement

Προσοχή στα Βόρεια Προάστια – Κλέβουν καταλύτες!