Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυξάνονται τα καινούρια, μειώνονται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυξάνονται τα καινούρια, μειώνονται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

ΝΕΑ

Αυξάνονται τα καινούρια, μειώνονται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα

ΝΕΑ

Διψήφιο ποσοστό πτώσης σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις οχημάτων από δεύτερο χέρι ενώ αντίθετα τα καινούρια αυξάνουν την διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Επέστρεψε το αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο τραβώντας διαφορετική κατεύθυνση από την πορεία των καινούριων αυτοκινήτων. Παράλληλα όπως φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ εισαγόμενων μεταχειρισμένων και καινούριων αυτοκινήτων καθώς από μόλις 1.000 μονάδες που ήταν η διαφορά τον Μάιο η διαφορά πλέον αγγίζει τις 15.000 αυτοκίνητα.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από τον Αύγουστο τα δεδομένα στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων άλλαξαν ριζικά καθώς απαγορεύεται η εισαγωγή οχημάτων που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro3 ή και παλαιότερες ενώ επιβάλλεται Περιβαλλοντικό Τέλος ύψους 3.000 ευρώ στα Euro4 και 1.000 ευρώ στα Euro5a. Οπότε πλέον έχουμε και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς η πτώση είναι εμφανής.

Advertisement
Advertisement

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση 13,6% καθώς διατέθηκαν 5.267 οχήματα έναντι 6.099 μονάδων τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Η αγορά δηλαδή μειώθηκε κατά 832 αυτοκίνητα.

Αν βέβαια συγκρίνει κανείς τις πωλήσεις λιανικής των καινούριων αυτοκινήτων με εκείνες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων τότε τα μεταχειρισμένα είναι κερδισμένα καθώς οι πωλήσεις λιανικής στα καινούρια ανήλθαν σε 4.317 οχήματα έναντι 5.267 μονάδων. Δηλαδή πουλήθηκαν σχεδόν 1.100 εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα περισσότερα από τα καινούρια! Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο υπερβάλλον αριθμός τους μειώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα…

Σε επίπεδο εννεαμήνου οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 45.888 οχήματα έναντι 54.605 μονάδων καταγράφοντας πτώση 16% με την αγορά να χάνει περίπου 8.717 αυτοκίνητα!

Advertisement

Στα καινούρια οι πωλήσεις μόνο της λιανικής σε ιδιώτες καταναλωτές ανήλθαν σε 35.339 οχήματα έναντι 41.489 μονάδων καταγράφοντας πτώση 14,8% και χάνοντας η αγορά 6.000 αυτοκίνητα.

Ωστόσο η διαφορά μεταξύ εισαγόμενων μεταχειρισμένων και καινούριων λιανικής παραμένει πολύ μεγάλη και ανέρχεται σε περίπου 10.000 οχήματα. Αν όμως συγκρίνει όλες τις πωλήσεις καινούριων ΙΧ (εταιρικές και λιανικής) έναντι των εισαγόμενων μεταχειρισμένων τότε η διαφορά είναι ξεκάθαρα υπέρ των καινούριων και μάλιστα κατά επιπλέον 15.000 μονάδες.

Advertisement

Άνοδος στις μεταβιβάσεις

Άνοδο 15,3% σημείωσαν οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο εξαιτίας της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχε προκαλέσει ο κορωνοϊός και επαναφοράς της αγοράς στα φυσιολογικά επίπεδα ενώ παράλληλα φαίνεται ότι κάποιοι απέκτησαν νέα οχήματα.

Ειδικότερα τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν 37.490 μεταβιβάσεις έναντι 32.517 πράξεων που υλοποιήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Δηλαδή φέτος τον Σεπτέμβριο μεταβιβάστηκαν 4.973 περισσότερα αυτοκίνητα.

Advertisement

Σε επίπεδο 9μήνου οι μεταβιβάσεις σημειώνουν πτώση 6,3% καθώς πραγματοποιήθηκαν 252.529 μεταβιβάσεις έναντι 269.582 πράξεων το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Στο πρώτο επτάμηνο πραγματοποιήθηκαν 17.053 λιγότερες μεταβιβάσεις αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι νέοι θωρακισμένοι «φύλακες» του Ελληνικού Στρατού!

Μπάχαλο με τις Κάρτες Καυσαερίων στα ΚΤΕΟ!

Από «κόσκινο» οι δηλώσεις εξοπλισμού των αυτοκινήτων